Sultanahmet saldırısıyla ilgili her türlü eleştiriye yasak

AKP dönemindeki katliamların örtbas edilme yöntemi haline gelen ve soruşturma dosyasına ilişkin kısıtlama kararının hukuksuz bir şekilde genişleten sansür kararı gecikmedi.

Sultanahmet saldırısıyla ilgili her türlü eleştiriye yasak

Dünya gündemine oturan Sultanahmet Meydanı’ndaki intihar saldırısı sonrası bir kez daha hukuksuz bir yayın yasağı kararı verildi. AKP dönemindeki katliamların örtbas edilme yöntemi haline gelen ve soruşturma dosyasına ilişkin kısıtlama kararının hukuksuz bir şekilde genişleten sansür kararı gecikmedi.

İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşen patlama ile ilgili yayın yasağı kararı verdi. İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği, ayrıca patlamaya ilişkin başlatılan soruşturma ile ilgili kısıtlılık kararı da verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebini değerlendiren, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliği ile toprak bütünlüğünün korunması suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla soruşturma tamamlanıncaya yayın yasağı kararı verdi. Hakimlik soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj ve eleştirinin yasaklanmasına karar verdi.

İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği ayrıca soruşturmanın amacını tehlikeye düşürmemek için soruşturma tamamlanıncaya kadar dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisinin kısıtlanmasına hükmetti. İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği kararla ilgili İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz hakkı bulunuyor.

Patlamaya ilişkin daha önce geçici yayın yasağı getirilmişti.