Süleymancılar'ın ve devletin baskısı sonuç verdi: Yangın faciasında şikayetçi olmayan aileler var

Süleymancılar'a ait öğrenci yurdundaki yangında çocuklarını kaybeden ailelerden yalnızca birinin şikayetçi olduğu öğrenildi.

Süleymancılar'ın ve devletin baskısı sonuç verdi: Yangın faciasında şikayetçi olmayan aileler var

Adana’da Süleymancılar’a ait öğrenci yurdunda 11’i çocuk olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasında yalnızca bir ailenin şikayetçi olduğu açıklanmıştı. Ancak Sosyal Haklar Derneği yaptığı açıklamada sayının doğru olmadığını, dernek avukatının görüştüğü dört ailenin şikayetçi olduğunu belirtti.

Yangın faciasının ardından yurdun bağlı olduğu Süleymancılar cemaatinden ve Aladağ Kaymakamlığı’ndan kimi kişilerin, çocuklara ve ailelere facia nedeniyle şikayetçi olmamaları yönünde baskı yaptığı haberlere yansımıştı.

Sözcü‘ye bilgi veren CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’in aktardığına göre, Aladağ’da hayatını kaybeden çocukların aileleleri arasında sadece bir çocuğun ailesi davacı olduğu.

Adana Barosu ve Çocuk Hakları Komisyonu da faciayla ilgili soruşturmada savcılığın ifadeleri almaya devam ettiğini, hayatını kaybeden çocukların ailelerinin de ifadelerinin alındığını belirterek, “Sadece bir aile şikayetçi oldu. Bunun dışında hayatını kaybeden çocukların aileleri şikayetçi olmadı. Yaralı çocukların ailelerden ise 12’sinin ifadesi alındı. Bu aileler arasında da şikayetçi olan yok. Ancak biz Adana Barosu olarak kamu adına şikayetçi olmaya devam ediyoruz” dedi.

“Şikayetçi olmayacağız, onlar bize yurt verdi, sıcak su verdi”

Adana Barosundan Nevzat Elçi, dün akşam RS FM‘de canlı yayına katılarak açıklamalarda bulunmuştu. Av. Elçi, mağdur ailelere baskı yapıldığını söylerken, kimi ailelerin kendilerini istemediğini, “Niye geldiniz, şikayetçi olmayacağız, onlar bize yurt verdi, sıcak su verdi” dediklerini belirtmişti.

Ayrıca karşı tarafın avukatlarının da kendilerine müdahale etmeye çalıştıklarını ifade eden Elçi, tanıklara, “Yangın kapısı açıktı” diye baskı yapan bir avukat hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını anlattı.

http://gazetemanifesto.com/2016/12/06/yangin-faciasindan-kurtulan-ogrencilere-kaymakamlik-baskisi/

http://gazetemanifesto.com/2016/12/02/adana-barosundan-onemli-aciklama-suleymancilar-hayatini-kaybeden-cocuklarin-ailelerine-baski-yapiyor/