"Süleymancılar da SÜTO mu olacak?"

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, eğitimin tüm cemaatlerden ve tarikatlardan temizlenmesi gerektiğini söyledi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Adana’da yangın faciasının meydana geldiği yurdun “Süleymancılar” adlı cemaate ait olduğuna dikkat çekerek, eğitimin tüm cemaatlerden ve tarikatlardan temizlenmesi gerektiğini söyledi.

“Yurtların Açılması, Devir ve Nakli ile Kapatılma Hükümleri”ni düzenleyen kanuna dikkat çeken Biçer, kanunlara göre ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde özel yurt açılamayacağını belirtirken, bu maddenin ihlal edilerek merdiven altı yurtlar açıldığını dile getirdi. Biçer şöyle konuştu:

“Yükseköğretim kurumlarında 600 bin öğrenciden 200 bini vakıf ve cemaatlere ait yurtlarda kalıyor. Süleymancılar devletin içine yerleşen korunup kollanan bir grup. Zaman içinde maddi olarak çok güçlendiler. Adana’daki yurt da devletin yurduyken yıkılmış, öğrenciler Süleymancıların yurdunda kalıyor. Yani neden CHP’ye vermiyorlar. Elbette Süleymancılara verecekler. Atatürkçü Düşünce Derneği’ne, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne verecek halleri yok, bu karanlık zihniyetin! Hazine arazileri peşkeş çekilerek Fethullahçıların yurtları yapılmıştı. Bizim zeytin ağacı dikmemize izin verilmeyecek arazilere bu okullar yapılmıştı. Şimdi yıllarca besleyip büyüttükleri Fethullah Gülen cemaatiyle çıkar çatışmasına girdikten sonra, çıkarları çakışınca FETÖ oldu. Merak ediyoruz, şimdi birlikte yürüdükleri Süleymancılarla da çıkarları çatışınca Süleymancılar SÜTO mu olacak? Bütün tarikat vakıfları derhal kapatılmalı.”