Süleyman Soylu'dan 29 Ekim ve 10 Kasım açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım'da gerçekleşecek resmi törenlerde erteleme olmayacağını kaydetti.

Süleyman Soylu'dan 29 Ekim ve 10 Kasım açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım’da gerçekleşecek resmi törenlerde erteleme olmayacağını kaydetti. Soylu açıklamasında, günlük kiralanan evlerin de ‘terör’ faaliyetleri için kullanıldığının belirlendiğini ve bu konuda çalışmalar yapıldığını söyledi.

Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk’ü anma gününde gerçekleşecek resmi törenlerde erteleme olmayacağını kaydetti. Soylu, “10 Kasım’da isteyen vatandaşlarımız Anıtkabir’i ziyaret edebilir” dedi.

Soylu, Ankara ve Gaziantep’te eylem ve etkinliklerin yasaklanmasına ilişkin sorulan bir soruya, “Dönem dönem tedbirler alırız. Bir taraftan güvenlik kuvvetlerimizin çabaları diğer taraftan terör örgütleriyle mücadele etmesi elbette yapılabilmeli” ifadeleriyle yanıt verdi.

Yasaklar o günlerle ilişkili değilmiş

Süleyman Soylu, resmi törenler ve organizasyonların yasaklardan ayrı düşünülmesi gerektiğine dikkat çekerek “Bu kadar önemli bir süreç içerisinde yürürken özellikle sorumluluk sahiplerinin biraz daha duyarlı olmasını isterim. Etkinlik yasağının ne 29 Ekim’le 10 Kasım’la ilişkilendirmek abesle iştigaldir. Bu konuda herkesten hassasiyet bekliyorum.” diye konuştu.

Günlük kiralık evler inceleniyor

Bakan Soylu günlük kiralanan evlerin de ‘terör’ faaliyetleri için kullanıldığının belirlendiğini ve bunun üzerine bakanlığın çalışma başlattığını kaydetti. “Günlük ve kısa süreli kiralanan evler maalesef terörle ilişkilendirilmektedir.” diyen Soylu, “Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde gelişmeler paylaşılacak.” ifadelerini kullandı.