Süleyman Şah Türbesi gene "taşınıyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kendisi hakkında verilen gensoru açılmasına ilişkin önerge ile ilgili olarak TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. Süleyman Şah Türbesi’nin taşınması sırasında YPG ile işbirliği yapıldığı iddialarına ilişkin olarak Çavuşoğlu, “Süleyman Şah Türbesi’yle ilgili de iddialar var. Neymiş efendim, Süleyman Şah Türbesi’nin geçici olarak taşınmasında oradaki YPG, PYD terör örgütüyle iş birliği yapmışız. Bu... View Article

Süleyman Şah Türbesi gene

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kendisi hakkında verilen gensoru açılmasına ilişkin önerge ile ilgili olarak TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

Süleyman Şah Türbesi’nin taşınması sırasında YPG ile işbirliği yapıldığı iddialarına ilişkin olarak Çavuşoğlu, “Süleyman Şah Türbesi’yle ilgili de iddialar var. Neymiş efendim, Süleyman Şah Türbesi’nin geçici olarak taşınmasında oradaki YPG, PYD terör örgütüyle iş birliği yapmışız. Bu doğru değildir. Biz burada IŞİD ve bölgedeki çatışmalardan dolayı bir tehdit oluşunca bu türbeyi geçici olarak taşımak istedik, kararımızı verdik ve o kararı verdikten sonra da oradaki unsurların hepsine şunu söyledik; ‘Sakın ha karşımıza çıkmayın, karşımıza çıkanı vururuz’ dedik ve operasyonu da yaptık. Bir kaza neticesinde sadece bir astsubayımız şehit oldu, Allah rahmet eylesin, tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Dolayısıyla PYD, YPG’yle iş birliği kesinlikle söz konusu değildir” dedi.

YPG: Askeri destek verdik

Oysa Süleyman Şah Türbesi’nin taşınması sırasında YPG, bir basın açıklaması yaparak Şah Fırat Operasyonu’na askeri destek verdiklerini duyurmuştu. YPG’nin açıklamasında, “Bu operasyon YPG Komutanlığımızın bilgisi dâhilinde ve YPG Kobane güçlerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Türk devletinin talebi ve koalisyon güçlerinin isteğini değerlendiren komutanlığımız, insani boyutları ön planda olan operasyonda bir sakınca görmemiş ve onay vermiştir” denilmişti. Kobani’ye giren Türk birliklerine 300 silahlı YPG’li, 5 kilometre boyunca güvenlik koridoru oluşturmuş Reuters’e konuşan bir Türk güvenlik yetkilisi de operasyonun, “Kobani üzerinden yerel Kürt yetkililerin desteğiyle” yapıldığını söylemişti.

Eski yerine taşınacak

Tartışma sırasında CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Bakan Çavuşoğlu’na “Sayın Bakan, tekrar geri mi gidecek?” diye laf attı. Sataşma üzerine Bakan, “Tabii ki, güvenlik sağlandıktan sonra, istikrar sağlandıktan sonra o türbeyi orijinal yerine taşımayı düşünüyoruz, planlıyoruz” dedi.