Star Gazetesi "Trump'a oynanan büyük oyunu" bozdu

Star Gazetesi Amerikancılığın yeni bir türünü keşfetti.

Star Gazetesi

AKP iktidarına yandaşlık dışında aslında işbirlikçilikleri de açık olan Star Gazetesi gibi yayın organları ABD’de yeni başkan seçilen Donald Trump’ın söylemlerinin ya da politikalarının kendilerininki ile uyuşacağını varsayarak Amerikancılığın yeni bir türünü pazarlamaya çalışıyorlar.

Bütün yayıncılık hayatları “Reis’e düzenlenen kumpasları açığa çıkartmak” üzerine kurulu Star Gazetesi’nde çıkan “Trump’a üç alternatifli kumpas planı devrede” haberi daha başlığında zaten içeriğinde ne olduğunu ifade ediyor.

Star’ın haberine göre ABD’de Trump’ın seçilmesini hazmedemeyenler üç aşamalı bir planı devreye sokmuşlar. Bu planın aşamaları ise başkanlık seçimindeki seçici üyelerin cayıp Clinton tarafına geçmesi, eğer bu olmazsa resmi sonuçların açıklanmadan önce değiştirilmesi ya da Trump’ın kendi adını taşıyan üniversitesinin öğrencilerden asılsız vaatlerle 40 milyon dolar topladığı iddiasıyla görevden alınması olarak anlatılmış. ABD’deki seçim sonrası protestoları ve eylemlerde bir kişinin ölmesini de buna bağlayan gazete aynı zamanda Trump’ın seçimlerde 56 milyon doları cebinden harcadığını, Clinton’ın ise Gülen’den 2 milyon dolar aldığını söyleyerek FETÖ’ye yaklaşım konusunda Trump’tan beklenti içerisinde olduğunun sinyalini veriyor.

Seçeneklerin hepsine dair ayrıntılı değerlendirmeler yapan gazetenin bu meseleyi neden kendine bu kadar dert ettiği ise Amerikan uşaklığında gizli olsa gerek.

Oysa ki bu gazete eğer Clinton seçilseydi Trump’ın “Müslüman karşıtlığından” başlayıp “faşistliği”ne kadar bir sürü yazı tefrika edecek ve “dünyanın kurtulduğunu” yazmaktan imtina etmeyecek, FETÖ konusunda ise “ricacı” olmaya devam edecekti.