St. Louis Fed Başkanı: Piyasa kargaşası Fed'e faiz artırımını erteletebilir

St. Louis Fed Başkanı Bullard, piyasa kargaşası ve enflasyon beklentilerindeki düşüşün Fed'e faiz artırımını ertelenebileceğini söyledi.

St. Louis Fed Başkanı: Piyasa kargaşası Fed'e faiz artırımını erteletebilir

St. Louis Fed Başkanı Bullard, piyasa kargaşası ve enflasyon beklentilerindeki düşüşün Fed’e faiz artırımını ertelenebileceğini söyledi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, piyasa kargaşası ve yatırımcıların enflasyon beklentilerindeki düşüşün Fed’in faiz artırımını erteletebilemesine sebep oluşturabileceğini söyledi.Federal Açık Piyasa Komitesi’nde (FOMC) bu yıl oy hakkına sahip Bullard, St. Louis’te yaptığı konuşmada, “Azalmakta olan piyasa bazlı enflasyon beklentileri ortamında, normalleşme stratejisine devam etmenin akıllıca olmadığını düşünüyorum,” dedi.

Bullard, Fed’in yaklaşık 10 yılın ardından ilk faiz artırımına gittiği Aralık toplantısından altı hafta sonra gerçekleştirilen Ocak ayı toplantısında, gösterge faizin değiştirilememesi yolunda alınan kararı destekledi. Birçok Fed yetkilisi, dün açıklanan Ocak ayı toplantı tutanaklarına göre, küresel anlamda yavaşlayan ekonomi ve piyasa kargaşasından dolayı, ekonominin görünümüne yönelik risklerin arttığını düşünüyor.

St. Louis Fed Başkanı, faiz oranının normalleştirilmesinin kısmen varlık fiyatlarındaki balon sorununu çözmek için tasarlandığını ve finansal koşullardaki son sıkılaştırmanın ardından, bu sorunun artık daha azaldığını belirtti.