Spor basınının gündeminde Salih Dursun var

Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun'un Galatasaray maçında hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstermesi Avrupa basınında geniş yer buldu.

Spor basınının gündeminde Salih Dursun var

İstanbul’da oynanan Galatasaray maçında hakem Deniz Ateş Bitnel’in yönetimini eleştiren Trabzonspor, internet sitesi giriş sayfasına, “Türk futbolunun kara gecesi” yazısını koydu.
Trabzonsporlu Salih Dursun’un hakem Bitnel’e kırmızı kart gösterdiği fotoğraf siyah – beyaz hale getirilerek sayfaya koyulurken, sadece Salih’in elindeki kart renkli olarak bırakıldı. Fotoğrafın altında da, “Türk futbolunun KARA gecesi” yazısı yer aldı.Bu arada Trabzonspor taraftarları, bugün saat 12.00’de Atatürk Alanı’nda “Kırmızı kartlarla yürüyoruz” isimli bir eylem düzenleyecek.Eylemin duyurusunda, “Futbolun utanç gecesini protesto etmek, bu yaşananlara artık dur demek için, Salih’in gösterdiği tarihin en doğru, en onurlu ‘kırmızı kartıyla’ yürüyoruz” ifadesi kullanıldı.

Galatasaray-Trabzonspor maçında karşılaşmanın hakemi Deniz Ateş Bitnel’in kırmızı kartını alarak hakeme gösteren Bordo-mavili futbolcu Salih Dursun, yaptığı hareket ile Avrupa basınında da gündem oldu.Birçok medya kuruluşu, kendi internet sayfalarında bu olayı manşetten okuyucularına duyurdu. Salih Dursun’un hakeme kırmızı kart göstermesi ile ilgili en dikkat çeken yorum ise İngiliz basınından Daily Mail gazetesinden geldi. Salih’in bu hareketinin, 1995 yılında İngilizlerin efsane oyuncularından Paul Gascoigne’nin hakem Dougie Smith’e gösterdiği sarı kartı hatırlattığı ifade edilerek, “Salih Dursun, Gascoigne kadar şanslı değildi” yorumunda bulunuldu.

The Sun ise bu olayı, “Türk liginde kaos” başlığı ile okuyucularına duyurdu. BBC ise, Salih Dursun’un yapmış olduğu bu sıra dışı protesto için, “Trabzonsporlu Salih Dursun, hakeme kırmızı kart gösterdi” başlığını kullandı.

Bild ise, “Türkiye de çılgın maç. Oyuncu hakeme kırmızı kart gösterdi ve oyundan atıldı” başlığı ile haberi okuyucularına duyurdu.

İspanyol Marca gazetesi de, Salih Dursun’un hakeme gösterdiği kırmızı kart için, “Hakeme kırmızı gösteren oyuncu atıldı” başlığını atarken, Salih Dursun’un hakemin kararları ile dalga geçmek amacı ile bu hareketi yaptığını okuyucularına aktardı.