Spor Bakanlığı'ndan Deutsche Welle'ye yalanlama

Deutsche Welle'nin dün Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile yaptığı röportajın görüntülerine el konulduğu iddiasına yalanlama geldi.

Spor Bakanlığı'ndan Deutsche Welle'ye yalanlama

DHA’nın haberine göre, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Alman haber kuruluşu Deutsche Welle’ye (DW) verdiği söyleşinin video kayıtlarına bakanlık tarafından el konulduğu iddiaları yalanlandı.

Yazılı bir açıklama yapan Spor Bakanlığı, şu ifadeleri kullandı:
“Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın uluslararası bir medya kuruluşu ile yaptığı röportajla ilgili ‘Kayıtlara el konulduğu’ ifadesi gerçeği yansıtmadığı için aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

Bant kaydı olarak gerçekleştirilen röportaj sırasında sunucu tarafından ‘Maksadını aşan ifadeler ve ithamlar’ kullanılması üzerine ilgili televizyon yetkililerine söz konusu röportajın yayınlanmaması talebimiz iletilmiştir. Talebimiz üzerine Röportajın yayınlanmamasıyla ilgili tasarrufumuz, söz konusu medya kuruluşunun yayın merkezi olan ülkede hassasiyetle uygulanmakta olan ‘Authorization/Yetkilendirme’ kuralının yerine getirilmesidir.”