S&P'den sonra Fitch'de notu düşürdü

Fitch Ratings Türkiye’nin notunu düşürdü.

S&P'den sonra Fitch'de notu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye’nin uzun vadeli yerel para cinsinden IDR notunu BBB’den BBB-’ye düşürdü. Görünüm ‘durağan’da tutuldu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye’nin uzun vadeli yerel para cinsinden IDR notunu BBB’den BBB-’ye düşürdü. Görünüm “Durağan”da tutuldu. Kurum, not değerlendirme kriterlerinde değişikliğe gittiğini açıkladı. Fitch Rating’s tarafından yapılan açıklamada, ülkelerin, uzun ve kısa dönem yabancı para birimi cinsinden kredi notları ile yerel para birimi cinsinden kredi notları arasındaki ilişkinin incelendiği, bazı kriterlerde değişiklik yapıldığı belirtildi.

Kuruluşun metodolojisindeki bu değişiklik sonucu, içinde Tayland, Kolombiya ve Türkiye’nin de yer aldığı 23 ülkenin yerel para birimi cinsinden kredi notları ve not görünümlerinde değişiklik yapıldı. Bu kapsamda Türkiye’nin de yerel para birimi cinsinden uzun vadeli kredi notu “BBB”den, “BBB-”ye çekilirken, not görünümü ise durağan olarak belirlendi. Fitch’in not basamaklarında “BBB-” kredi notu, yatırım yapılabilir seviye olarak değerlendiriliyor. Uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunda herhangi bir değişikliğe gidilmedi.

Halen Türkiye’nin yabancı para birimi cinsinden uzun vadeli kredi notu da “BBB-” ile “yatırım yapılabilir” seviyede bulunuyor.