Sözcü'nün yandaş 'muhalefet'i: Ülkesini cehenneme çeviren Esad...

Sözcü Gazetesi Suriye lider Esad için 'ülkesini cehenneme çeviren lider' ifadesini kullandı.

Sözcü'nün yandaş 'muhalefet'i: Ülkesini cehenneme çeviren Esad...

Kritik gündemlerde AKP’ye desteği bilinen Sözcü Gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın yemin ederek görevine başlayan Kabine üyelerini kabul etmesine dair haberinde “ülkesini cehenneme çeviren Esad” ifadelerini kullandı.

Suriye’de İmad Muhammed Deyb Hamis başkanlığındaki Kabine üyeleri, yemin ettikten sonra Esad’la bir araya geldi. Esad bu görüşmede kabine üyelerine, “vatandaşların yeni hükümetten beklentileri olduğunu ve Suriye’deki zor şatların yeni Kabine’ye iki kat sorumluluk yüklediğini” söyledi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın haberine göre; bu sorumluluğun özel bir çaba gerektirdiğinin altını çizen Esad, Kabine üyelerine “vatandaşlarla şeffaf bir şekilde ilgilenmelerini, çalışmalarından ve sonuçlarından onları haberdar etmelerini” tavsiye etti.

Ancak Sözcü Gazetesi haberinin başlığında, Esad’ın kabine üyelerine yönelik sözleri için “saçma sapan tavsiyeler” tercihini kullandı. Gazete, internet sitesinde yer alan haberinin görselinde daha da ileri giderek “Ülkesini cehenneme çeviren Esad’dan, yeni hükümete saçma sapan tavsiyeler!” dedi.

SÖZCÜ