Soros yeni hedefini seçti

86 yaşındaki Soros, yeni hedefini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olarak belirlemiş gözüküyor.

Soros yeni hedefini seçti

ABD ve AB yanlısı “renkli devrimlerin” finansörü ABD’li milyarder George Soros, Guardian’ın internet sitesinde yayımlanan yazısında, “Rus lider Putin’in, AB için IŞİD’den daha büyük bir tehdit oluşturduğunu” ileri sürdü. 86 yaşındaki Soros, yeni hedefini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olarak belirlemiş gözüküyor.

George Soros yazısına, Batılı liderlerin Putin’e yaklaşımını eleştirerek başlıyor. Soros, “ABD ve AB liderleri, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya’sının İslam Devleti’ne karşı savaşta potansiyel bir müttefik olduğunu düşünerek acı bir hata yapıyor.” derken “Putin’in hedefinin AB’nin dağılmasını teşvik etmek olduğunu ve bunun en iyi yolunun da Avrupa’ya akan Suriyeli mülteci seli olduğunu” iddia ediyor.

“Putin yetenekli bir taktisyen ancak stratejik düşünen biri değil”

Soros, Rusya’nın Suriye’de bunu baştan böyle hesaplayarak müdahaleye girişmediğini ancak daha sonra bunu kullandığını yazıyor. Putin’i “yetenekli bir taktisyen ancak stratejik düşünen biri değil” diye tanımlayan Soros, “Onun, Suriye’ye, Avrupa mülteci krizini ağırlaştırmak için müdahale ettiğine inanmak için bir neden yok. Doğrusu, müdahalesi stratejik bir hatadır. Zira bu müdahale onu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir çatışmaya soktu. Bu, iki tarafında da çıkarlarına zarar verdi.” diye yazdı.

Putin’in, AB’nin dağılmasını hızlandırma şansını gördüğünde ise bunu havada kaptığını ileri süren Soros, IŞİD’e karşı işbirliğinden bahsederek bu ajandanın gizlendiğini iddia etti. Soros, “Gerçek şu ki, Putin’in Rusya’sı ve AB, zamana karşı bir yarışa girişmiş durumda. Sorun hangisinin önce çökeceği meselesi.” dedi.

“Rusya ekonomisi 2017’de bir iflas yaşayabilir”

“Rusya ekonomisinin kötü bir durumda olduğunu, ülkenin 2017’de bir iflas yaşayabileceğini, Rusya’nın bütçe açığının gayrı safi milli hasılanın yüzde 7’si olduğunu belirten” Soros, “Putin’in rejiminin çöküşün önüne geçmesinin en etkili yolu, daha önce AB’nin çökmesine neden olmaktır. Alt üst olan bir AB, Ukrayna’daki ilhakı takiben Rusya’ya karşı devreye soktuğu yaptırımları sürdüremeyecektir.” diye devam etti.

Soros, “AB’nin şu anda aynı anda beş, altı krizle boğuştuğunu, Merkel’in doğru bir şekilde ifade ettiği üzere mülteci krizinin AB’yi yıkma potansiyeli olduğunu” da yazdı.

“IŞİD iki taraf için de bir tehdit arz ediyor ancak olduğundan fazla da abartılmamalı. Cihatçı teröristler tarafından tırmandırılan saldırılar, her ne kadar korkutucu olsa da, Rusya’dan gelen tehditle mukayese edilemez” diyen ABD’li milyarder, son olarak, IŞİD’in Avrupa’daki İslamafobi sayesinde genç Müslümanları ‘terörizme’ bir alternatif olmadığı konusunda ikna etmeyi umduğunu belirtiyor ve “düşmanlarınızın sizden davranmasını beklediği şekilde davranmayın” diye yazdı.

Görünen o ki, George Soros, Rusya’nın kontrol alanındaki Gürcistan ve Ukrayna gibi ülkelerde “renkli devrimler” için harcadığı ama hedefini tutturamayan milyar dolarlarının intikamını almak için 2017’de Rusya’nın iflas ettirilmesi görevini üstlenmeye hazır.