Sonunda bu da oldu: AKP'liden CHP'ye laiklik dersi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB 72. Genel Kurulunda konuşurken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu "laikliği anlamamakla" suçladı.

Sonunda bu da oldu: AKP'liden CHP'ye laiklik dersi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, laiklik ile ilgili bir sorunları olmadığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız laiklikten ne anladığını bütün Türkiye’ye, dünyaya ilan etti ama burada laikliği anlamayan bir ana muhalefet partisi var.” dedi.

Laiklik ilkesinin özellikle 12 Eylül ile birlikte sürekli olarak aşındırılmasına ve AKP iktidarı ile birlikte artık en fazla kağıt üstünde kalmış olmasına rağmen gerçek bir mücadele yürütmekten “özenle” kaçınan CHP ve Türkiye’deki sosyal demokrat çizgi, en sonunda laiklik dersleri almaya da başladı.

AKP destekçisi TOBB’u eleştiriler Bakan’ı üzdü

Tüfenkci, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirilen TOBB 72. Genel Kurulunda konuşurken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu “laikliği anlamamakla” suçladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel kuruldaki konuşmasına atıfta bulunan Tüfenkci, Türkiye’de bir ana muhalefet sorunu olduğunu söyledi.

“Türkiye’nin dönüşümüne önemli katkılar sunan TOBB Genel Başkanı’nı eleştirerek Türkiye’de bir yere varılamayacağını Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı hala öğrenememiş.” ifadesini kullanan Tüfenci, bakan olduğu günden bu yana TOBB’un önemli çalışmalarına şahitlik ettiğini dile getirdi.

CHP laiklikten anlamıyor ama neden?

Muhalefetin aklının karışık olduğunu ifade eden Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“(Kılıçdaroğlu) Diyor ki ‘Türkiye’de laiklik niye tartışılıyor?’ Laikliğin tartışılmasına neden olan kendi uygulamaları. Kendi tarihlerine baksanız, 28 Şubat’taki laiklik uygulamalarına baksanız, daha önceki laiklik uygulamalarına baksanız o zaman Türkiye’de niye laiklik tartışılıyor onu kendisi çok daha iyi bilebilir. Bizim laiklikle sorunumuz yok. Cumhurbaşkanımız laiklikten ne anladığını bütün Türkiye’ye, dünyaya ilan etti ama burada laikliği anlamayan bir anamuhalefet partisi var.”

CHP, laiklik adına mücadele eder gözükürken, çarşafa rozet takmadan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İslamcı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu “ortak” aday olarak göstermeye kadar AKP’ye İslamcılık yaparak muhalefet yapmayı “laiklik mücadelesi” olarak pazarlamayı sürdürdüğü düşünüldüğünde anamuhalefet partisinin gerçekten laiklik ilkesini anlamadığı görülüyor.