Türkiye destekli cihatçı güçler Dabık ve Soran'ı aldı

Türkiye destekli cihatçıların dün başlattığı Dabık operasyonu ile iki kasaba IŞİD'den cihatçı örgütlere geçti.

Türkiye destekli cihatçı güçler Dabık ve Soran'ı aldı

AA’nın bildirdiğine göre Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında devam eden Çobanbey’in güneyindeki Dabık ve Soran kasabalarının IŞİD’den alındı.

TSK’nin desteği ile bölgede operasyonun parçası olan cihatçı güçler dün Dabık’a dönük operasyonu başlatmıştı.

Operasyon dün başlamıştı

Dün, Suriye’nin Halep kentinin kuzeyindeki El Bab kentinin IŞİD’den alınması için Türkiye desteğiyle operasyon yapan cihatçı güçler, Çobanbey güneyinde IŞİD için dini açıdan önemli olan Dabık kasabasına girmişti. Bölgede ilerleyen savaşçılar, 5 köyü IŞİD’den almıştı.

Türkiye ve IŞİD karşıtı koalisyona ait uçaklar Dabık kasabası ve çevresinde IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombaladığı, IŞİD’in bomba yüklü 2 aracının imha edildiği kaydedildi. Türk topçu birliklerinin karadan obüslerle IŞİD mevzilerine saldırı düzenlediği, IŞİD’in de ağır silahlarla ve havan toplarıyla cihatçı örgütlere ve Türk askerine karşılık verdiği ifade edildi.

8 IŞİD üyesi öldü

IŞİD için dini anlamda çok önemli olan Çobanbey güneyindeki Dabık kasabasını almak için 600 savaşçısıyla operasyon başlatan cihatçılar, Türk askerinin yardımıyla Dabık kasabasına girerken, doğuda da IŞİD ile şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Yaşanan çatışmalarda 8 IŞİD, 5 de cihatçı örgütlerin üyesinin öldüğü kaydedildi.

Mayın temizleme çalışmaları yapılıyor

Bugün Dabık alınmadan önce, Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Dabık’ın doğusunda ve Güneyinde yer alan Aziziye, İrşaf, Geylaniye ve Kaytan köyü ile Kuvety Çiftliği’ni IŞİD’in elinden alınırken, ele geçirilen köylerde mayın temizleme çalışmaları yapılıyor.   Öte yandan Feylak’uş Şam örgütünün komutanlarından Hacı Tahir Şeyh Veys, Çobanbey bölgesinde IŞİD’in döşediği mayının patlaması sonucu hayatını kaybetti.