Sahil güvenlik botu alabora oldu

İstanbul Sarayburnu açıklarında Sahil Güvenliğe bot alabora oldu.

Sahil güvenlik botu alabora oldu

Güncelleme

İstanbul Sarayburnu’nda kuru yük gemisi ile çarpışarak batan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bottan 6 mürettebat kurtarılırken, aranan kayıp mürettebatın ise hayatını kaybettiği belirlendi


Güncelleme

İstanbul Valisi Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, sahil güvenlik teknesinden kaybolan 3 kişiden 2’sinin daha kurtarıldığını kaydetti.

Kurtarılan 2 kişiye ilk müdahalenin deniz ambulansı tarafından yapıldığı ve henüz karaya çıkarılmadıkları öğrenildi.

Şahin, daha önceki açıklamasında, alabora olan bottaki 6 personelden 3 kişinin kurtarıldığını açıklamıştı.


Güncelleme

İstanbul Sarayburnu açıklarında Sahil Güvenliğe bot alabora olmasıyla ilgili İstanbul Valisi Vasip Şahin’den açıklama geldi. Şahin,  Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait botun kuru yük gemisi ile çarpıştığını, 3 mürettebatın kayıp olduğunu bildirdi.

Vali Şahin, Sarayburnu’na gelerek sahil güvenlik botunu kurtarma çalışmalarını inceledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahin, “Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir bot Sarayburnu açıklarında bir kuru yük gemisini ile çarpışması sonucu sürükleniyor. Şu anda Haydarpaşa açıklarında. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kurtarma botları müdahale ediyor. 3 mürettebat sağ olarak kurtarıldı. Diğer 3 kişinin de sağ olarak kurtarılması için çaba sarf ediliyor. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Toplam mürettebat 6 kişi. Kıyı Emniyet kurtarma botu ve dalgıçlar yoğun bir mesai sarf ediyorlar” dedi.


İstanbul Sarayburnu açıklarında Sahil Güvenliğe bot alabora oldu.

Sarayburnu açıklarında, 7 askeri personelin bulunduğu kaydedilen Sahil Güvenlik botuna bir kuru yük gemisi çarptı. Çarpışmanın etkisi ile içinde görevli askerlerin bulunduğu Sahil Güvenlik botu alabora oldu ve burnuna kadar battı. Henüz bayrağı ve ismi belli olmayan yük gemisinin ise yoluna devam ettiği belirtiliyor.

SAHİLGÜVENLİK

Alabora olan Sahil Güvenlik botuna yardım için ilk önce çevrede bulunan balıkçı tekneleri yanaştı, daha sonra Kıyı Emniyeti kurtarma botu tekneyi batmaması için bağladı.

Olay yerine arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Öte yandan çarpışma nedeniyle İstanbul Boğazı’nda deniz trafiğinin de durdurulduğu belirtildi.

Ayrıntıları aktaracağız…