Redhack soruşturması kapsamında Taylan Kulaçoğlu gözaltına alındı!

Ankara merkezli yürütülen RedHack soruşturmasında daha önce tutuklanıp bırakılan Taylan Kulaçoğlu yeniden gözaltına alındı.

Redhack soruşturması kapsamında Taylan Kulaçoğlu gözaltına alındı!

Ankara merkezli yürütülen Redhack soruşturması kapsamında Taylan Kulaçoğlu gözaltına alındı. Reyhanlı patlamasının belgelerinin açığa çıkarılması ve emniyetin internet sitelerinin hacklenmesi yürütülen soruşturma kapsamında yer alıyor.

Kulaçoğlu’nun avukatı Fırat Durak, 2013 yılından bu yana süren bir soruşturmanın olduğunu belirterek, ellerinde herhangi bir delil olmadığı için sürecin yavaş ilerlediğini söyledi. Durak, “Redhack bir eylem yaptığında ilk olarak bu masum insanları gözaltına alıyorlar. Bu insanlar şu an neden yargılandıklarını dahi bilmiyorlar” diye konuştu.

Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Kulaçoğlu’nun bugün avukatı ile görüştürülmesi bekleniyor.

Redhack davası tutuklusuydu

Kulaçoğlu, 2013 yılında da “Redhack davası”ndan tutuklanmış ve bir süre cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Redhack son yaptığı son eylem ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın mail hesabını hacklediğini duyurmuştu.

Redhack aynı zamanda yazar Aslı Erdoğan ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs olmak üzere solcu muhalifleri serbest bırakılmaması durumunda Pazartesi günü Berat Albayrak’a ait 20 gb’lik mail dosyasını basına paylaşacaklarını duyurmuştu.

(DİHA)