Kılıçdaroğlu 'Yenikapı' kararını açıkladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'Yenikapı' kararını açıkladı.

Kılıçdaroğlu 'Yenikapı' kararını açıkladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davet ettiği Yenikapı’da yapılacak mitinge katılma kararı aldı.

Kılıçdaroğlu “Erdoğan’ın dışarıda azalan şahsi itibarının muhalefet liderleri üzerinden yükseltilmeye çalışıldığı kuşkumuz var” diyerek mitinge katılmayacağını, ancak heyet gönderileceğini açıklamıştı.

Ancak AKP ve Erdoğan’dan gelen Kılıçdaroğlu’nun da katılması yönündeki ‘ısrar’ üzerine yeniden değerlendirme kararı alınmıştı.

Yeni değerlendirme yapmak üzere bugün toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) sonrasında, Pazar günü Yenikapı’da yapılacak “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı açıklandı. Ayrınca katılma kararının oy birliğiyle alındığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun mitingte konuşma da yapacağı belirtildi.

‘Atatürk posteri’ istedi

T24’te yer alan habere göre Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım’la yaptığı telefon görüşmesinde, pazar günü gerçekleştirilecek “Şehitler ve Demokrasi Mitingi”nde dev bir Atatürk posteri olmasını ve bundan daha büyük posterin olmaması gerektiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ayrıca devlet protokolü uygulanmasını istediği ve konuşma sürelerinin belli olmasını istediği öğrenildi.