Gaziantep Gazikent'teki ikinci canlı bomba da kendini patlattı!

Gaziantep'te bir eve yapılan baskın esnasında canlı bombanın kendini patlattığı öğrenildi.

Gaziantep Gazikent'teki ikinci canlı bomba da kendini patlattı!

Gaziantep’te polis ekipleri, Üniversite Bulvarı’ndaki IŞİD’in bir hücre evine baskın düzenledi. 2 canlı bombadan biri yakalanırken, diğeri kendini patlattı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Ednilen bilgiye göre polisin tespit ettiği hücre evine baskı yapılırken canlı bomba kendini patlattı. Patlamanın ardından bölgede büyük panik yaşandı. İkinci canlı bombanın ise polisle çatıştığı öğrenildi. Sonrasında ikinci canlı bomba yaralı olarak ele geçirildi.

3 polis olay yerinde hayatını kaybetti. 4’ü Suriyeli 8 kişi yaralandı.

Olay nasıl gelişti?

Şahinbey ilçesine bağlı Güneykent Mahallesi’ndeki bir evde teröristlerin saklandığı ihbarı alan İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekipleri, bölgenin giriş ve çıkışlarını zırhlı araçlarla kapattı. Daha sonra belirlenen eve giren ekiplerin çalışması sırasında IŞİD üyeleri kendilerini patlattı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, bir süreden beri Alevi Kültür Derneği’ne yönelik “canlı bomba” saldırısı yapılacağı ihbarı bulunduğunu, ekiplerin buna yönelik çalışması sırasında terör örgütü IŞİD’in hücre evinin tespit edildiğini söyledi.

Gazikent’te bir canlı bomba daha olduğu söyleniyor

Gazeteci Ahmet Aslan, Gazikent mahallesinde bir işyerinin etrafı polislerce sarıldığını ve içeride IŞİD üyesi bir canlı bomba olduğu şüphesi olduğunu bildiriyor. Gazikent’te Özbaşak fırınının içine canlı bomba girdiği söylenirken ve her taraf kapatılmış durumda.

Gazikent’te ikinci canlı bomba da kendini patlattı. Bombanın kendini bir inşaat sitesinde patlattığı öğrenildi. (Güncelleme 16:07)

(Haberin fotoğrafı: Ahmet Aslan)

Gelişmeleri aktaracağız…