IŞİD vahşeti: Türk askerlerine korkunç infaz

Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında El Bab'da bulunan ve IŞİD'e esir düşen Türk askerlerinin vahşi bir şekilde infaz edilme görüntüleri yayınlandı.

IŞİD vahşeti: Türk askerlerine korkunç infaz

Dün Halep’in kuzeyindeki El Bab kasabasında 16 Türk askerinin yaşamını yitirdiği öğrenilmişti.

Gün içerisinde IŞİD’in haber ajansı Amaq ve farklı kaynaklardan Türk tanklarının ve mühimmatların ele geçirildiğine dair bilgiler paylaşıldı ve videolar ile görüntüler yayınlandı.

Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Özgür Suriye Ordusu adı altındaki cihatçılar ile birlikte Suriye’de savaş içerisinde olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne mensup iki asker geçtiğimiz aylarda kaçırılmıştı.

Bununla birlikte geçtiğimiz haftalarda El Bab operasyonu esnasında yine iki Türk askeri IŞİD tarafından esir alınmıştı.

Dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla düzenlendiği söylenen “Şehitlere Saygı” futbol maçında esnasında, IŞİD El Bab sürecini anlattığı bir video daha yayınladı. Daha önceden kaçırılan iki askerin yakılarak öldürülme görüntüleri bu videoda yer alıyor. Diğer iki askerin de IŞİD tarafından başlarına kurşun sıkılarak öldürüldükleri öğrenildi. Geçtiğimiz ay El Bab bölgesinde rehin aldığı Özel Kuvvetler mensubu Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Muhammed Duran Keskin kurşunlanarak öldürüldü.

Videoda yakılarak öldürülen askerlerin kimlikleri ise belli oldu. IŞİD’in, geçen yıl kaçırdığı Serter Taş ile Fethi Şahin videoda görünen askerler.

Öte yandan videoda bir IŞİD militanı Türkçe konuşarak Türkiye’deki militanlarına saldırı çağrısında bulunuyor.