Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başyaveri gözaltında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaveri için gözaltı kararı alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başyaveri gözaltında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaveri için gözaltı kararı alındı. 15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sonrasında başlatılan ‘cemaat’ operasyonunda çok sayıda kişi için gözaltı kararı alınmıştı. Habertürk’ün haberine göre, Erdoğan’ın yaveri Albay Ali Yazıcı için de gözaltı kararı alındığı bildirildi.

Al  Jazeera’daki habere göre ise, darbe girişiminin ardından Erdoğan’ın diğer tüm yaverleri de aranmaya başlandı. Haberde yaverlerden biri Antalya’da bulunduğu, Antalya’dan gözaltına alınarak Ankara’ya getirildiği belirtildi. Yaverlerden biri de evinin önünde gözaltına alındı. Sabah saat 06.00’da “çöp atmak” için çıkan yaverin evi önünde gözaltına alındığı bildirildi.

İlk olarak Başyaveri Albay Ali Yazıcı’nın sorgusu yapıldığı, polis sorgusunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilerek tutuklandığı belirtildi. Diğer yaverler hakkında ise işlemler devam ediyor.

Gözaltına alınan bir başka ismin de Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın Özel Kalem Müdürü Kurmay Albay Tevfik Gök olduğu öğrenildi.

Bu arada, İstanbul’daki darbe girişimi soruşturmasında toplam 2 bin 300 kişi gözaltına alındı.