SON DAKİKA! | AKP'li eski bakanlara suç duyurusu!

AKP'li eski bakanlar hakkında FETÖ yöneticiliği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

SON DAKİKA! | AKP'li eski bakanlara suç duyurusu!

Güncelleme

İstanbul Barosu avukatlarından Avukat Bekiroğlu’nun Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Suat Kılıç ve Sadullah Ergin’e yaptığı suç duyurusu kabul edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Meclis Araştırma Komisyonu’nun araştırma başlatmasını talep ettiği ifadeler içeren dilekçe, savcılık tarafından kabul edildi.


AKP’li eski bakanlar hakkında FETÖ yöneticiliği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Eski Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Hüseyin Çelik; Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Spor ve Gençlik Bakanı Suat Kılıç hakkında FETÖ yöneticiliği yaptıkları iddiası ile Avukat Burak Bekiroğlu tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Avukat Burak Bekiroğlu’nun asaleten yaptığı suç duyurusunun dilekçesinde, Paralel Devlet Yapılanması FETÖ Silahlı Örgüt Yöeneticiliği; Silahlı terör örgütünün amaçları ve prensipleri doğrultusunda TBMM’de yasa faaliyeti yürütmek, Silahlı Terör Örgütü ile fikir ve eylem birliği içerisinde örgütle irtibatlı olara; örgüt mensuplarını darbeye zemni hazırlamak için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kademelerine yerleştirilmesini sağlamak gibi suçlamalar yer alıyor.