Soma'dan nöbet çağrısı

Kolin şirketi, Yırca'da gerçekleştiremediği termik santrali, Soma'nın bir diğer köyü Kozluören'de hayata geçirmeye çalışıyor.

Soma'dan nöbet çağrısı

Kolin şirketi, Yırca’da gerçekleştiremediği termik santrali, Soma’nın bir diğer köyü Kozluören’de hayata geçirmeye çalışıyor. Ancak Kolin’in yaklaşık 7 bin zeytin ağacını kestiği Yırca’dan sonra Kozluören’de de doğa katliamına girişmesi sonrasında köylüler “ağaç nöbeti”ne başladı. Köylüler, şirketin 3 ayrı bölgede gerçekleştirdiği kesimleri durdurdu. Köylüler, nöbet başında çektikleri videolarla destek çağrısında bulundu. Ağaç nöbetçilerinden Can Çolak, videoda şöyle seslendi: “Doğa düşmanı Kolin, doğamızı katletti. Biz 9 kişi buraya gelerek katliamı durdurduk. Mücadelemiz devam edecek. Herkesi Soma’ya, Kozluören Köyü’ne bekliyoruz.”

soma1

Yırca’da köylüler, doğayı savunurken, yine kendi köylerinden olan Kolin’in özel güvenlikçileriyle karşı karşıya gelmişti. Kozluören’de de bunun benzeri yaşanıyor. Termik santral için bölgede gerçekleştirilen ağaç kesimlerinde, yine bu köyden kişiler kullanılıyor. Kozluören köylüleri, Kolin’in gerçekleştirdiği kesimlere karşı sesini yükseltmekle kalmadı, eyleme geçti. 21 Nisan’da kesim yapılan bölgelere giderek uyarıda bulunan köylüler, bu sabah başlattıkları nöbetle 3 bölgedeki kesimleri durdurdu. Köylülerden İsmail Çolak, “Artık fiili olarak direnişe geçtik. Şimdilik kesimleri durdurduk. Ağaç kesiminde çalışanlar, kendi köylüleriyle karşı karşıya gelmek istemedi. Doğamızı katletmelerine izin vermeyeceğiz. Nöbetle direnişimizi sürdüreceğiz. Duyarlı insanların bize destek vermesini bekliyoruz. Geleceğimize doğamıza hep birlikte sahip çıkalım” dedi.