'Solcu' Sanders resmen açıkladı: Trump'la çalışmaya hazırım

ABD Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den aday adayı olan Bernie Sanders, Trump'la çalışmaya hazır olduğunu açıkladı.

'Solcu' Sanders resmen açıkladı: Trump'la çalışmaya hazırım

ABD Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’den aday adayı olan Bernie Sanders, Donald Trump’ın ABD başkanlık seçimlerinde ipi göğüslemesinin ardından, Trump’la çalışmaya hazır olduğunu açıkladı.

Demokratların başkan adaylığı yarışında Clinton’a karşı kaybeden ve kimi kesimlerce ‘solcu’ diye lanse edilen Bernie Sanders, para babası Trump’ın ‘ABD’li işçi ailelerinin yaşam standartlarını artıracak politikalar izlemesi halinde onunla çalışmaya hazır olduğunu’ söyledi.

Sanders, Trump’ın ‘ırkçı, seksist, yabancı karşıtı ve çevreye düşman’ politikalar izlemesi halinde ise durumun tam tersi olacağını belirterek, O zaman güçlü bir şekilde ona muhalefet edeceğiz” diye konuştu.

“ABD’liler yoruldu”

Cumhuriyetçi adayın, Demokrat Hillary Clinton’ı mağlup etmesinin ABD’deki orta sınıfın ‘öfkesinden’ kaynaklandığını savunan Sanders, “İnsanlar düşük ücretler karşılığında uzun saatler çalışmaktan, düzgün ücretli işlerin Çin’e ya da diğer düşük gelirli ülkelere gittiğini görmekten, milyarderlerin gelir vergisi ödememesinden, parasızlık yüzünden çocuklarını üniversiteye gönderememekten yoruldu’ ifadelerini kullandı.