“Solcu” Corbyn’den IŞİD’le görüşme önerisi

İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Suriye’deki savaşın sona erdirilmesi için IŞİD’le de iletişim kanalları açılması gerektiğini savundu. BBC’ye konuşan Jeremy Corbyn, örnek olarak ise İngiltere’nin geçmişte İrlanda Cumhuriyet Ordusu (IRA) ve Taliban ile kurmuş olduğu “iletişim kanallarını” vererek, benzerinin IŞİD’le de kurulmasını istedi. Corbyn, “Çoğu Irak’ta, bir kısmı da Suriye’de bulunan IŞİD... View Article

“Solcu” Corbyn’den IŞİD’le görüşme önerisi

İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Suriye’deki savaşın sona erdirilmesi için IŞİD’le de iletişim kanalları açılması gerektiğini savundu.

BBC’ye konuşan Jeremy Corbyn, örnek olarak ise İngiltere’nin geçmişte İrlanda Cumhuriyet Ordusu (IRA) ve Taliban ile kurmuş olduğu “iletişim kanallarını” vererek, benzerinin IŞİD’le de kurulmasını istedi.

Corbyn, “Çoğu Irak’ta, bir kısmı da Suriye’de bulunan IŞİD komutanlarından bazılarının Irak Ordusu’nun eski subayları olduğu dikkate alındığında böyle bir kanal kurulmalı. Onların zayıf ve güçlü noktaları hakkında bilgi sahibi olunmalı” dedi.

İngiltere’nin IŞİD’le bir diyalog süreci başlatmasına ilişkin bir soru üzerine diyalog ifadesinin yanlış olacağını belirten İşçi Partisi lideri Irak ve Suriye’ye komşu ülkelerin cihatçı örgütle temasının olduğunu belirterek, siyasi çözüm için görüşme yolu bulunabileceğini söyledi.

Jeremy Corbyn Ağustos ayındaki İşçi Partisi genel başkanlık yarışı sırasında IŞİD’i bombalamaya karşı olduğunu, cihatçı terör örgütünün “izole” edilmesinden yana olduğunu söylemişti.  “IŞİD’in izole edilmesini istiyorum. Suriye’deki bombardımanın onları zayıflatacağını değil, güçlendireceğini düşünüyorum. Bu yüzden bombardımandan yana değilim.” ifadelerini kullanan Corbyn askeri müdahale yanlısı olmadığını da belirtmişti.