Sky News: IŞİD Türkiye'de Yahudi çocuklara yönelik saldırı planlıyor

İngiltere merkezli Sky News’ta yer alan haberde Yahudi çocukları hedef alan IŞİD’in, Türkiye’deki okullara ve kreşlere saldırı planladığı iddia edildi.

Sky News: IŞİD Türkiye'de Yahudi çocuklara yönelik saldırı planlıyor

İngiltere merkezli Sky News’ta yer alan haberde Yahudi çocukları hedef alan IŞİD’in, Türkiye’deki okullara ve kreşlere saldırı planladığı iddia edildi.

Yakın tarihte gerçekleşmesi planlanan saldırıyla ilgili bilginin geçtiğimiz hafta Gaziantep’te gözaltına alınan 6 IŞİD üyesinden elde edildiğini aktaran Sky News’a konuşan bir istihbarat kaynağı, elde edilen bilgiler ışığında, Türk polisinin güvenlik önlemlerini genişlettiğini belirtti.

Haberde “Saldırının en olası hedefi, toplum merkezi ve bir okulu da bulunan İstanbul Beyoğlu’ndaki sinagog” ifadeleri yer alırken, istihbarat kaynağı, “Bu inandırıcı bir tehditten öte, aktif bir plan” dedi.

İsrail, vatandaşlarını uyararak Türkiye’den ayrılmalarını istemişti

İstanbul Beyoğlu’nda 19 Mart’ta düzenlenen intihar saldırısında yaşamını yitirenler arasında İsrail vatandaşları da bulunurken İsrail hükümeti, IŞİD’in saldırı riskine karşı vatandaşlarının en kısa sürede Türkiye’yi terk etmelerini istedi.

Sky News’un istihbarat raporundan elde ettiği bilgiye göre İstanbul ve Brüksel’deki saldırılara ilişkin “Her iki saldırının arkasında da IŞİD’in olduğuna inanılıyor. Örgüt, Türkiye ve diğer bölgelerde başka saldırılar için kararlı çabasını sürdürüyor.”

Söz konusu bu bilginin istihbarat birimlerinin artık Avrupa genelinde var olan tehdide verilecek cevap için işbirliği yapmakta zorlandığı bir dönemde ortaya çıktığı belirtilen haberde “Türkiye, üç milyona yakın mülteciyi kabul etti. Paris ve Brüksel hücrelerinin bazı Avrupalı üyelerinin, eğitim için Suriye’ye gittiklerine ve daha sonra Avrupa’da güvenlik arayan mülteci dalgası arasına saklanıp geri döndüklerine dair çok güçlü kanıtlar var.” ifadeleri yer alıyor.

Haberde, istihbarat kaynağının Yahudilerin hedef alınacağı tehdidine ilişkin bilgiyi “eli kulağında olan saldırıya karşı elde ettikleri en iyi bilgi” olarak tanımladığı belirtilirken istihbarat kaynağının “Ne zaman için planlandığını bilmiyoruz. 24 saat içinde de olabilir, gelecek birkaç gün içinde de.” sözleri aktarılıyor.