Skandal iddia: Bilal Erdoğan sahte Suudi pasaportuyla gözaltından kaçtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın İtalya'nın başkenti Roma'da gözaltına alındığı ve sahte Suudi Arabistan pasaportuyla bir Arap diplomatı olduğunu söyleyerek kısa sürede serbest bırakıldığı iddia edildi.

Skandal iddia: Bilal Erdoğan sahte Suudi pasaportuyla gözaltından kaçtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın İtalya’nın başkenti Roma’da gözaltına alındığı ve sahte Suudi Arabistan pasaportuyla bir Arap diplomatı olduğunu söyleyerek kısa sürede serbest bırakıldığı iddia edildi.

1 Kasım seçimlerinden önce “kaçtı mı kaçmadı mı” tartışmalarına neden olan İtalya’ya yerleşme kararı sonrasında Bilal Erdoğan hakkında “kara para aklama” suçlamasıyla soruşturma açıldığı haberleri de basına yansımıştı.

imageAWDNews.com internet sitesinin İtalya’nın devlet televizyonu Rai News 24’e dayandırdığı haberde, İtalyan polisi sözcüsü Domenico Grimaldi, Suudi Arabistan elçiliği yetkililerini Roma’da kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alınan Bilal Erdoğan’ın kaçırılmasını sağlamakla suçladığını iddia etti.

Polis sözcüsü, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada da “Mafya faaliyetleri yargı sistemimizi zehirlemeye devam ediyor ve Roma havaalanındaki bu utanç verici güvenlik açığı nedeniyle Devlet Polisi suçlanıyor. Calabria ve Sicilya’da faal olan bir mafya grubunun Suudi elçiliği tarafından kiralandığı ve Bay Erdoğan’ın Regina Coeli Cezaevi’nden serbest bırakılmasını sağladıklarını da açığa çıkarttık.” diye konuştu.

Bilal Erdoğan’ın bir otele götürüldüğünü ve geleneksel Arap kıyafetleriyle Suudi bir diplomat gibi kendisini gizleyerek otelden çıkarken görüntülerinin olduğu söyleniyor. Erdoğan’ın Leonardo da Vinci Havaalanı’ndaki polis kontrolünden de sahte bir Suudi diplomatik pasaportuyla geçtiği ifade ediliyor.