Siviller katledilmeye devam ediliyor

Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde süren sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarda siviller katledilmeye devam ediyor.

Siviller katledilmeye devam ediliyor

Diyarbakır’ın Sur ve Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde süren sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarda siviller katledilmeye devam ediyor. Her ilçeden ölüm haberleri geliyor.

Sur’da eve havan mermisi atıldı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı İskenderpaşa Mahallesi’nde çıkan çatışmada, Küçük Aktarlı Sokak’taki 3 katlı bir apartmanın ikinci katındaki daireye isabet etti. Henüz hangi tür silaha ait olduğu belirlenemeyen mermi duvarı delip patladı. Bu sırada yer sofrasında kahvaltı yaptığı belirtilen Melek Alpaydın başına şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi, 1 kişi de yaralandı.

Patlama sonrasında olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis ambulansı ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamada yaralanan ve henüz kimliği öğrenilemeyen kişi, ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, patlama sonrasında kahvaltı yapan Melek Alpaydın’ın başının parçalanarak öldüğünü belirtti.

Yaralıların hastaneye kaldırılmasının ardından olay yerine gelen polis, geniş kapsamlı soruşturma başlattı.

Valilik açıklamasında, olay yeri fotoğraflarında açıkça görülen havan mermisine rağmen “olay yerinde ve çevresinde meydana gelen olaya ilişkin olarak patlamaya sebep olan herhangi bir materyal elde edilememiştir” denilmesi dikkat çekti.

Cizre’de bir ölüm daha

Şırnak’ın Cizre ilçesinde ise 43 yaşındaki Sezai Burçin başına isabet eden cisimle hayatını kaybetti.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre’de ölümler de sürüyor. Son olarak 3 çocuk babası Sezai Burçin, hayatını kaybetti.

Olay, Cizre’nin Yafes Mahallesi’nde meydana geldi. Evinin bahçesine çıkan 43 yaşındaki Sezai Burçin’in kafasına bir cisim isabet etti. Borçin, olay yerinde hayatını kaybetti.

Esnaf olan Burçin’in 3 çocuğu bulunduğu öğrenildi. Borçin’in kafasına isabet eden cismin kurşun veya şarapnel parçası olduğu belirtiliyor.

Cizre’de 14 Aralık’tan bu yana süren sokağa çıkma yasağı ve çatışmalarda en az 25 sivil hayatını kaybetti.

Bir ölüm haberi de Silopi’den

Bu gün bir ölüm habari de Şırnak’ın 14 Aralık’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silopi ilçesinden geldi. Barbaros Mahallesi’nde evlerinden, ayrılıp bir başka yere gitmek isteyen Zübeyde Ezen ile Yusuf ve eşi Şahye Yağıcı kurşunların hedefi oldu. Yusuf Yağıcı olay yerinde hayatını kaybederken Zübeyde Ezen ve Şahye Yağıcı Silopi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Zübeyde Ezen, buradaki ilk müdahalenin ardından Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildi.