Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı kaldırılıyor

Şırnak'ta sokağa çıkma yasağının 14 Kasım'da kaldırılacağı belirtildi.

Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı kaldırılıyor
Şırnak kent merkezinde hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyon kapsamında 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 14 Kasım’da kaldırılacağı belirtildi.

14 Mart’ta başlayan operasyonlar, 3 Haziran’da resmi olarak bittiği açıklanmıştı.

Şırnak kent merkezinde bazı Mahallelerde PKK’lilerin kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve patlayıcı tuzaklarının imhası için 14 Mart’ta konulan sokağa çıkma yasağının 14 Kasım’da 05.00- 22.00 saatleri arasında kaldırılacağı belirtildi.

Yasak 14 Kasım’da kalkıyor

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, patlayıcılarla tuzaklanmış barikat ve çukurların kapatılması, vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması için konulan sokağa çıkma yasağı uygulamasının 14 Kasım 2016 gününden itibaren her gün 05.00 ile 22.00 saatleri arasında kaldırılacağını duyurdu. Vali imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, “Uygulamaya koyduğumuz sokağa çıkma yasağı 14.11.2016 gününden itibaren her gün sabah saat 05.00 ile akşam saat 22.00 arasında kaldırılacaktır. Bu meyanda özellikle akşam belli saatten sonra sokağa çıkma yasağının devam etmesi vatandaşlarımızın güvenliği açısından çok önemli.”

(DHA)