'İnsanca bir yaşam eşitlikçi bir düzen': Sınıf Tavrı Kurultayı bugün toplanıyor

“İnsanca bir yaşam eşitlikçi bir düzen” istemiyle faaliyet yürüten Sınıf Tavrı farklı sektörlerden işçilerin yan yana geleceği bir kurultay topluyor.

'İnsanca bir yaşam eşitlikçi bir düzen': Sınıf Tavrı Kurultayı bugün toplanıyor

“İnsanca bir yaşam eşitlikçi bir düzen” istemiyle faaliyet yürüten Sınıf Tavrı, farklı sektörlerden işçilerin yan yana geleceği bir kurultay topluyor. İstanbul Kadıköy’de bulunan Barış Manço Kültür Merkezi’nde, 26 Haziran Pazar günü (bugün) saat 15:00’de toplanacak kurultayda, bir mücadele programı ilan edilecek.

“İşçilerin örgütlü mücadelesini başlatacağız”

Sınıf Tavrı tarafından yapılan yazılı açıklamada “Neden Kurultay?” sorusuna cevap verilirken şu ifadeler kullanıldı:

“İşçilerin örgütlü, birleşik ve devrimci mücadelesini başlatmak istiyoruz.

Sendikalı-sendikasız, işçi-memur, kadın-erkek, Türk-Kürt, Sünni-Alevi, mavi yakalı-beyaz yakalı, imalat-hizmet sektörü, sözleşmeli-taşeron, kadrolu-kadrosuz vb. ayrımlarına inat işçi sınıfının ayağa kalkması için, yeni bir sınıf hareketi ve yeni sendikal hareket yaratmak için yola çıkıyoruz.”

Çağrıda Sınıf Tavrı’nın sınıf sendikacılığını benimseyen, patronlara ve sermaye iktidarına karşı bağımsız tavır alan bir yapılan olduğu ifade edilirken, işçi sınıfının tüm kesimlerinin yan yana gelmesi gerektiği vurgusu yapıldı.

Birçok sektörden işçi yan yana gelecek

Pazar günü gerçekleşecek kurultaya metal, tekstil, cam, inşaat, petro-kimya sektörü gibi geleneksel işçi kesimlerinin yanı sıra belediye, hizmet, turizm, market gibi diğer sektörlerden işçi, sendika temsilcisi ve uzmanı katılacak. Kurultay çağrısı yapan Sınıf Tavrı’nın Manifesto’ya verdiği bilgiye göre meslek liseli gençlerin de kurultayda yer alacak. Kurultaya ayrıca direnişçi işçiler de katılacak.

Sınıf Tavrı 2014 yılında gerçekleştirdiği kurultay ile kurulduğunu ilan ederken, iki senenin ardından yeni bir biçimde yeniden örgütlenecek.