Sınavı kazan, ödül olarak Umre'ye git

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından mahkumlara "manevi hizmet" vermek için yapılacak olan sınavda dereceye girenlere Umre ödülü verilecek.

Sınavı kazan, ödül olarak Umre'ye git

Diyanet İşleri Başkanlığı, cezaevlerinde kalan mahkûmlara manevi destek hizmeti vermek için Adalet Bakanlığı ile birlikte 355 ceza infaz kurumunda, umre ödüllü sınav yapacak. Sınavda dereceye giren mahkûmlar, umre ödülünü isterlerse bir akrabalarına devredebilecek ya da cezalarının bitiminde kendileri kullanabilecek.

31 Mart’ta merkezi sistem ile yapılacak olan sınavda Ümit Şimşek’in “İslam İnanç İlmihali” ile İrfan Yücel’in “Peygamberimiz’in Hayatı” kitabından sorular yer alacak. Mahkûmların ‘Kutlu Doğum Haftası’ öncesinde kitapları okumasını hedefleyen Diyanet, kitapları mahkûmlara önümüzdeki günlerde ücretsiz dağıtacak. Sınavda Türkiye genelinde ilk 3’e giren mahkûmlar, Umre ödülü kazanacak. Tahliye olmasına iki yıldan az olan mahkûmlar, cezaevinden çıktıktan sonra Umre’ye gidebilecekler. Cezaevinden tahliye olmasına iki yıldan uzun süre bulunan veya kendisi gitmek istemeyen mahkûmlar ise Umre ödülünü yakınlarına devredebilecekler.

Manevi destek hizmeti için yapıldığı iddia edilen sınavda başarılı olanlara Umre’ye gitmek dışında da ödüller verilecek. Cezaevlerinde ilk 3’e girenlere altın ve para ödülünün yanı sıra, ödül yönetmeliği çerçevesinde eş ve anne-baba görüşmesi, haftalık açık veya kapalı ziyaret süresini uzatma, telefonla görüşme sayı veya süresini artırma, sosyal, kültürel veya sportif etkinliklerden öncelikli ve uzun süreli yararlanma gibi ödüller de verilecek.