Şimşek'e göre sorun yok

AKP'li Mehmet Şimşek'ten ekonomiye ilişkin pembe masallar...

Şimşek'e göre sorun yok

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminden sonra Türkiye ekonomisine ilişkin pembe tablolar çizmek için büyük çaba harcıyor.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu ve güçlü bir şekilde şoklara karşı direndiğini belirterek, “Büyük bir badire atlattık. Bu kadar büyük bir şoka rağmen görüyorsunuz piyasalarda hızlı bir normalleşme var, kaybedilen zemin yeniden kazanılıyor.” dedi.

Şimşek, ülke ekonomisinin nasıl etkilendiği yönündeki soruya şöyle yanıt verdi:

“Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam. Türkiye ekonomisi, güçlü bir şekilde şoklara karşı direniyor. Büyük bir badire atlattık. Dediğim gibi, Türkiye’nin demokrasisi daha güçlü, geleceği daha parlak, siyasi istikrarı daha pekişmiş durumda. Temellerimiz zaten sağlam. Reformlarla ülkemizi daha ileriye taşıyacağız. Bu kadar büyük bir şoka rağmen görüyorsunuz piyasalarda hızlı bir normalleşme var, kaybedilen zemin yeniden kazanılıyor. Dolayısıyla Türkiye önüne bakacak, Türkiye milletiyle birlikte daha müreffeh, istikrarlı ve huzurlu bir ülke. İnşallah küresel anlamda ülkemiz daha büyük bir aktör olarak yoluna devam edecek.”