Şimdi moda "kıymetini anladık" tiradları: Ahmet Hakan da sıraya girdi

İslamcıların Mustafa Kemal'in "değerini" keşfetme itiraflarına bir örnek de Ahmet Hakan'dan geldi.

Şimdi moda

İslamcıların Mustafa Kemal’in “değerini” keşfetme itiraflarına bir örnek de Ahmet Hakan’dan geldi.

Yıllarca Yeni Şafak gazetesinde yazan, daha sonra el konulan Star gazetesi ve Cine 5 televizyonunda üst düzey yönetici olarak yer alan Levent Gültekin’in başlattığı modaya uyan Ahmet Hakan, köşesinde “Sen ne büyükmüşsün hey Atatürk” diyerek günah çıkartmaya yöneldi.

Hürriyet gazetesi yazarı, Mustafa Kemal için yüzünü Batı’ya dönüşünden, tevhid-i tedrisat diye tutturmasına, laiklikten millet oluşturma çabasından, şeyhlik, efendilik, müritlik gibi kavramlarla dini cemaatlere, dini gruplara, dini oluşumlara mesafeli oluşuna kadar pek çok şeyi saydıktan sonra “Sen ne büyükmüşsün hey Atatürk!” diyor.

“Ben de Anıtkabir’ini ziyaret edeceğim. Ben de posterini duvarıma asacağım.” diyen Ahmet Hakan, yazısına “Geçen senelerden birinde sırf artistlik olsun diye 10 Kasım’da saat 9’u 5 geç ayağa kalkmamış ve bunu bir marifetmiş gibi bu köşeden cümle âleme ilan etmiştim. Bu 10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe ayağa ilk kalkan olmak için fırlayacağım.” diye bitiriyor.

akp genel merkez ataturk

 

Geçtiğimiz günlerde AKP Genel Merkezi’ne bir Mustafa Kemal posteri de asılmıştı. İslamcılar’ın Mustafa Kemal’i keşfetmeleri bir moda haline gelirken önümüzdeki günlerde daha neler göreceğiz diye sormak gerekiyor.