Şimdi de "Restorasyon Süreci"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cuma günü Mardin'de yapacağı "terörle mücadele"de sivil önlemleri içerdiği iddia edilen "Master Plan" açıklaması öncesi görüşmelerini hızlandırdı.

Şimdi de

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cuma günü Mardin’de yapacağı “terörle mücadele”de sivil önlemleri içerdiği iddia edilen “Master Plan” açıklaması öncesi görüşmelerini hızlandırdı. Davutoğlu, Kürt illerinden bir grup “sivil toplum kuruluşları”nın (STK) temsilcilerinden sonra bölge milletvekillerini ve diğer “STK” temsilcileriyle de bir araya geldi.

http://gazetemanifesto.com/2016/02/02/davutoglu-kurtlere-borcumuzu-odedik/

Davutoğlu, bölge milletvekillerini ve “sivil toplum kuruluşları”nın önerilerini dinledi, plan açıklandıktan sonra yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 3.5 saat sürdü. Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Lütfi Elvan, Mehmet Şimşek ve Numan Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala başta olmak üzere yaklaşık 80 milletvekili katıldı. Toplantıya AKP’nin milletvekili çıkaramadığı Dersim, Hakkari ve Şırnak’a görevlendirdiği vekiller de katıldı.

Toplantıda, İçişleri Bakanı Efkan Ala, “terörle mücadele”nin silahlı bölümünün önümüzdeki iki hafta içinde tamamlanacağı öngörüsünü paylaştı. Davutoğlu’nun da “terörle mücadelede kararlılık” vurgusu yaptığı toplantıda, milletvekillerine, “Bölgede restorasyon süreci başlatıyoruz” dedi.

Davutoğlu, milletvekillerinden “bölgede daha çok vakit geçirmelerini ve devletin şevkat elini mağdur halka hissettirmelerini” istedi. Bölgenin öncelikli problemlerinin ele alındığı ve önerilerin dinlendiği toplantıda, birinci öncelik olarak “Kamu düzeninin sağlanması” ihtiyacı öne çıktı. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçeler başta olmak üzere bölgede kamu düzeninin sağlanması ve oradaki vatandaşların huzur içinde yaşamasını sağlayacak tedbirler ayrıntılı olarak değerlendirildi.