Silopi'de vardiya dönemi

14 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağı uygulanan Silopi'de yasağın "kısmen" kaldırılmasına karar verildiği ilan edildi.

Silopi'de vardiya dönemi

14 Aralık’tan bu yana sokağa çıkma yasağı uygulanan Silopi’de yasağın “kısmen” kaldırılmasına karar verildiği ilan edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Silopi ilçesinde uygulanmaya konulan sokağa çıkma yasağının, 19 Ocak’tan itibaren her gün 05.00 ile 18.00 saatleri arasında kaldırıldığı belirtildi. Açıklamada, sokağa çıkma yasağının 18.00-05.00 saatlerinde devam ettiği kaydedildi.

Hayvanlarına yem vermeye gitti, başından vuruldu

Öte yandan, bölgeden ölüm haberleri gelmeye devam ediyor.

Cizre’nin Sur Mahallesi’nde bulunan hayvanlarına yem vermeye gittiği belirtilen 36 yaşındaki Mehmet Rıdvan Kaymaz’ın, kafasına isabet eden kurşunla hayatını kaybettiği öğrenildi.

Olay, Cizre’nin Sur Mahallesi’nde meydana geldi. Cudi Mahallesi’nde oturan ve evinden dün hayvanlarına ot vermek için çıkan 36 yaşındaki Mehmet Rıdvan Kaymaz haber alamayan yakınları aramaya çıktı. Kaymaz, mahallenin dışında hayvanların yanında başından silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Kaymaz’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Diyarbakır Sur’a özel ordu birlikleri girdi

Diyarbakır’ın Sur ilçesine Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı “Bordo Bereli” birliklerinin sevk edildiği söyleniyor. Sur’a giden Bordo Bereli sayısının 200 kadar olduğu bildirildi.

Hakkari’de 3 ilçe ‘özel güvenlik bölgesi’ oldu

Hakkari’nin Şemdinli, Çukurca ve Yüksekova ilçelerindeki bazı alanların 19 Ocak-2 Şubat tarihlerinde “özel güvenlik bölgesi” ilan edildiği bildirildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada,  Şemdinli, Çukurca ve Yüksekova ilçelerindeki bazı alanların 19 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan edilerek izinsiz girişlerin yasaklandığı bildirildi.

6 asker ve polis hayatını kaybetti

Öte yanda üç ayrı saldırıda toplam 6 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Şırnak’ın İdil ilçesinde devriye görevindeki polislere düzenlenen bombalı saldırıda 3 polis, yine Şırnak’ta polislerin servis aracına düzenlenen roketatarlı saldırıda 2 polis ve Diyarbakır’da keskin nişancı ateşi ile bir uzman çavuş hayatlarını kaybetti.