Silopi'de akıllara Metin Göktepe geldi

Silopi'de gözaltına alınan DİHA muhabiri Nedim Oruç ile ilgili emniyet "bilgimiz yok" açıklaması yaptı.

Silopi'de akıllara Metin Göktepe geldi

Silopi’de Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Nedim Oruc’un da bulunduğu 37 kişi Şehit Harun Mahallesi’nde gözaltına alınmış Yenişehir Mahallesi’nde bulunan bir kapalı spor salonuna götürüldü.

Nedim Oruç’tan uzun süre haber alınamaması üzerin Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri “Konu hakkında bilgimiz yok. Alındı da demiyorum, alınmadı da demiyorum” açıklaması yaptı.

Açıklama sonrasında sosyal medyada “#NedimOruçNerede” ‘hashtag’i ile kampanya başlatılırken, Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) de Nedim Oruç’un akıbetini sordu.

Tanıkların söylemine göre, dakikalarca darp edildiği aktarılan Oruç, kuzeni Emine Güleç ile birlikte zırhlı bir araca bindirilerek spor salonundan götürüldüğü iddia edildi.

Öte yandan DİHA muhabiri Oruç’un ailesine bilgi veren emniyet yetkilileri, Oruç’un Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğunu söyledi. Dicle Haber Ajansı da polislerin Oruç’un gözaltında olduğunu ve ifadesinin alındığını söylediğini aktardı.

Akıllara Metin Göktepe geldi

Silopi’de yaşanan bu olay, 8 Ocak 1996’da İstanbul’da gözaltında işkence yapılarak öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe de yine spor salonuna uzanan bir gözaltı sırasında polisler tarafından dövülerek katledilmişti.

Göktepe, 8 Ocak 1996 tarihinde Ümraniye Cezaevi’nde öldürülen iki tutuklunun cenazesini izlemek için görevi başındayken polislerce toplu halde gözaltına alınan bin kişinin arasındaydı. Bine yakın insanla gözaltına alınıp, “gazeteciye özel muamele” diyen polislerce dövülerek öldürülen Göktepe’nin ölümü büyük yankılar uyandırmıştı.