SGK, Gülen'e 155 bin lira borç çıkardı

Darbe Komisyonu'na SGK'dan gelen belgeler Fethullah Gülen'in emeklilik için gösterdiği hizmet sürelerininde sahtecilik yapıldığını gösterdi.

SGK, Gülen'e 155 bin lira borç çıkardı

15 Temmuz darbe girişiminini araştırmak için TBMM’de kurulan Darbe Komisyonu’na SGK’dan gelen belgeler, Fethullah Gülen’in emeklilik için gösterdiği hizmet sürelerininde sahtecilik yapıldığını gösterdi. SGK, Gülen’den son 10 yılda ödenen emekli maaşını faiziyle birlikte geri istedi.

Fethullah Gülen’in son 10 yılda kardeşi Salih Gülen’in Erzurum’daki Gülen Matbaası’nda kâğıt üzerinde redaktör olarak gösterilerek Sosyal Güvenlik Kurumu’dan (SGK) emekli olduğu ortaya çıktı. Sahte hizmeti ortaya çıkaran SGK, Gülen’den son 10 yılda ödenen emekli maaşını faiziyle birlikte geri istedi.

T24’den Hülya Karabağlı’nın haberine göre, Darbe Komisyonu’na SGK’dan gelen belgelerle, emeklilik için gösterdiği hizmet süreleriyle emeklilik hakkı da elde edemeyen Fethullah Gülen’in, sahte evrak kullanarak bu maaşı almaya hak kazandığı anlaşıldı. Olayın ortaya çıkması üzerine SGK, Fethullah Gülen’e bu sürede ödenen 110 bin 547 lira 02 kuruşu, 45 bin 47 lira 83 kuruş yasal faiz olmak üzere toplam 155 bin 594 lira 85 kuruş olarak geri almak için harekete geçti.