Sezgi’nin katilleri 7 yıl sonra yargılanıyor

Sezgi Kırıt'ın katillerinin yargılanmasına başlandı.

Sezgi’nin katilleri 7 yıl sonra yargılanıyor

Antalya’da 2009 yılında bakkala gitmek için evden ayrılan ve cesedi uyuşturucu madde enjekte edilmiş ve tecavüze uğramış halde 10 gün sonra Isparta’da bulunan 16 yaşındaki Sezgi Kırıt’ın katilleri 7 yıl sonra yargılanmaya başladı.

İddiaya göre Kırıt, Facebook’tan tanıştığı Osman Küçük ile olay günü buluştu. Osman Küçük, Sezgi Kırıt’ı iş arkadaşı Ali Karpi’nin evine götürdü. Burada vücuduna uyuşturucu enjekte edilen Kırıt, 3 kişinin şiddet ve tecavüzüne uğradı. Aynı gece evde yaşamını yitiren Sezgi Kırıt’ın cesedi, üzerindeki giysiler çıkartılarak, Isparta yolunda bir araziye bırakıldı. Sezgi’nin cesedi 10 gün sonra bulundu. Kimliği saptanamayan ceset, iddiaya göre Adli Tıp’ta yapılan otopside de şüpheli bir durum çıkmayınca ‘Kimsesizler Mezarlığı’na gömüldü. Aile ise sahipsiz bir ceset bulunup gömüldüğünü 40 gün sonra öğrenince, mezar açıldı, ceset çıkarıldı. Yapılan incelemede cesedin Sezgi Kırıt’a ait olduğu anlaşılınca soruşturma başlatıldı.

Olayla ilgili açılan davada 3 erkek sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet, 1 kadın sanık için ise 24 yıl hapis isteniyor. Erkek sanıklardan biri ise soruşturma esnasında yaşamını yitirmişti.

Bugün Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada ise 3 sanık hakkında tutuklu yargılama kararı verildi. Dava 9 Eylül 2016’ya ertelendi.