Sendikalı oldukları için işten atıldılar

Avcılar belediyesinde taşeron temizlik işçisi olarak çalışan işçiler, Belediye-iş sendikasına üye oldukları için işten çıkarıldı.

Sendikalı oldukları için işten atıldılar

Avcılar belediyesinde taşeron temizlik işçisi olarak çalışan işçiler, Belediye-iş sendikasına üye oldukları için işten çıkarıldı.

Belediye-İş 2 nolu Şube Başkanı Erol Özdemir’in verdiği bilgilere göre; Maaşlar zamanında ödenmiyor,  ne zaman alacakları bilinmiyor, çalışma saatleri yasal saatleri aşıyor, ücretler üzerinde bilinmeyen kesintiler var, bunlar sorulduğunda ise işçilere kapı gösteriliyor. Taşeron işçilerin talebi üzerine örgütlenmeye başlanmış ve hızlı bir şekilde 609 çalışan içinde yüzde 50’ye yakın örgütlenmeye yaklaşınca işten atılmalar başlamış.

IMG-20160505-WA0001

Edinilen bilgilere göre; sendikaya üye oldukları için işten işçiler eylem yapılacağı belediye başkanına bildirilmiş bunun üzerine belediye başkanı ise işçileri işe geri alma sözü vermiş. Bu esnada taşeron şirket işçileri sendikadan istifa etmesini istemiş. İşçileri odalara çekip elimizde liste var, sendikadan istifa edin diye uyarılarda bulunulmuş.

IMG-20160505-WA0000

Belediye başkanının sözünde durmaması üzerine geçtiğimiz Salı günü işçiler Avcılar Belediyesi önünde direnişe başladı.

IMG-20160505-WA0003

Bugün 3. gününde olan direnişte işçiler imza kampanyası başlatmış durumdalar. Direnişteki işçileri bölge halkı da yalnız bırakmıyor, birlikte halay çekiyorlar ve imza kampanyasına destek oluyorlar.

CHP’li bir belediye olan Avcılar belediyesinin taşeron işçileri işten çıkarması ve birçok belediyede taşeron işçilere karşı aynı tutumun gösteriliyor olması dikkat çekiyor.