Sendika ve meslek örgütleri 1 Mayıs kararı için buluşacak

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB 1 Mayıs’la ilgili ortak kararlarını görüşmek üzere yarın bir araya gelecek.

Sendika ve meslek örgütleri 1 Mayıs kararı için buluşacak

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB 1 Mayıs’la ilgili ortak kararlarını görüşmek üzere yarın bir araya gelecek.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, gazetecilerin “Taksim’de 1 Mayıs kutlama taleplerini” sorması üzerine yaptığı açıklamada, “Her zaman ortak ve birlikte hareket ettiğimiz kardeş sendikalarımız ve kardeş konfederasyonlarımızla, yani DİSK, KESK, TTB, TMMOB’la birlikte yarın bir araya geleceğiz. Onların da görüş ve düşüncelerin aldıktan sonra, biz 1 Mayıs Birlik Dayanışma ve Mücadele günü ile ilgili ortak kararımızı en kısa zamanda mutlaka sizlerle birlikte kamuoyuna bunu paylaşacağız” dedi.

“İlk akla gelen Taksim”

“DİSK Başkanlar Kurulu’ndaki karar Taksim yönünde mi?” sorusuna ise Beko, 1977’deki yaşanan olayları hatırlatarak şu yanıtı verdi:

1977’de 37 arkadaşımız katledildi. 77 katliamında katledilen arkadaşlarımızın katilleri bulunmadıkça bu ülke üzülerek söylüyorum, maalesef katliamlar ülkesi olmaya devam edecek. DİSK Başkanlar kurulu bunları değerlendirdi. 1 Mayıs deyince İstanbul’da ilk akla gelen tabi ki Taksim. AİHM’in, Taksim’in 1 Mayıs alanı olduğunu ifade eden kararları var. Ben bu aşamada şunu söylemek istiyorum: DİSK bunları da Başkanlar Kurulu’nda değerlendirdi. Emek, demokrasi barış ve kardeşlikten yana olan demokratik kitle örgütleri meslek odaları ve siyasi partilerimizle birlikte bunları değerlendirdikten sonra, yan yana, omuz omuza Türkiye’nin birçok ilinde nasıl 1 Mayıs kutlamaları yapılıyorsa, dünyanın en geniş alanlarında nasıl yapılıyor ve yaşanıyorsa, biz de İstanbul’da 1 Mayıs Birlik Dayanışma ve Mücadele günümüzü en iyi şekilde kutlamayı hedefliyoruz. Biz sorunları en kitlesel, en yığında milyonlarca çalışanlarla birlikte en geniş alanlarda demokratik taleplerimizi 1 Mayıs’ta haykırmak istiyoruz. Taleplerimizi dile getirmek istiyoruz.