Selvi'den al haberi: Erdoğan'ın ABD dosyasında ne var?

Hürriyet'in AKP'ye yakınlığıyla bilinen yazarı Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesi 'heybesi'ndeki dosyasında neler olduğunu yazdı.

Selvi'den al haberi: Erdoğan'ın ABD dosyasında ne var?

Hürriyet’in AKP’ye yakınlığıyla bilinen yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti öncesi ‘heybesi’ndeki dosyasında neler olduğunu yazdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 20-26 Eylül 2016 tarihleri arasında New York’ta yapılacak olan Birleşmiş Milletler’in 71. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne gidecek. Hürriyet yazarı Selvi, “Siz bu satırları okurken biz Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte ABD’ye uçuyor olacağız” dediği yazısında, Erdoğan’ın bu kez ‘darbe girişimini bastırmış bir lider’ olarak ABD’ye gittiğini, BM’de de bu ‘sıfat’la konuşacağını belirtti. Selvi, bu ziyarette yer alan bakanlara öncekilerden farklı olarak Adalet Bakanı’nın da eklendiğine dikkat çekerek, dünya liderlerine ‘FETÖ’ ile 15 Temmuz arasındaki bağlantıya ilişkin bilgi ve belgelerin aktarılacağını kaydetti. Selvi’ye göre dosyada yer alan gündem konularından biri de IŞİD ile mücadelede ‘yeni öneriler’ olacak.

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Cumhurbaşkanı güçlü bir dosya ile çıkıyor ABD seyahatine. Yürütülen darbe soruşturmasında tespit edilen Fetullah Gülen’in ‘parmak izleri’ o dosyada yer alıyor. Ayrıca daha önce ABD’ye gönderilen dosyalara ek bilgiler de bizzat Adalet Bakanı Bozdağ tarafından muhataplarına iletilecek. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Cumhurbaşkanı’nın görüşmelerine iştirak edecek, Gülen’in iadesi konusunda ABD makamlarıyla temaslarda bulunacak. Gülen’in iadesi için gerekli belgeler ABD makamlarına iletildi. Daha önce ABD’ye gönderilen dosyalara ek bilgiler bizzat Adalet Bakanı Bozdağ tarafından muhataplarına iletilecek. Ayrıca başka bir ülkeye kaçmaması için ABD’de tutuklanması talebinde bulunuldu. Ayrıca ABD Adalet Bakanlığı’nda bir heyet Türkiye’ye gelerek çalışmalara katıldı. Buna rağmen beklenen ilerleme sağlanabildi mi? ABD makamları şu ana kadar kapı-duvar.

Elbette ki tek gündem maddesi darbe girişimi ve FETÖ olmayacak. Suriye’de DAEŞ’e karşı yürüttüğümüz operasyonlarla ön aldık. Üzerimize yapıştırılmaya çalışılan DAEŞ’i destekleyen ülke algısını yıktık. Artık DAEŞ’e karşı Cerablus’ta sağlanan başarının pozitif katkısı yanımızda olacak. Türkiye’nin önerileri daha çok dikkate alınacak. DAEŞ’le mücadele ve mülteci sorununa ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni önerileri olacak. Erdoğan, DAEŞ konusunda sürpriz önerilerde bulunursa şaşırmayın. ABD seyahati öncesinde sıkı bir çalışma yapıldı. Cumhurbaşkanı güçlü bir dosya ile çıkıyor. Çünkü DAEŞ konusunda yakaladığı olumlu rüzgârı bırakma niyetinde değil.