Selma artık özgür: Suriye Ordusu bir kenti daha kurtardı

Suriye'nin Lazkiye şehrine bağlı Selma kasabası Suriye Arap Ordusu tarafından cihatçı çetelerden kurtarıldı.

Selma artık özgür: Suriye Ordusu bir kenti daha kurtardı

selma2Suriye’nin Lazkiye şehrine bağlı Selma kasabası Suriye Arap Ordusu tarafından cihatçı çetelerden kurtarıldı. Uzun bir süredir kuşatma altında olan kasabanın doğu ve güneyinden ilerleyen Suriye ordusunun kasabanın kontrolünü ele geçirdi.

Selma’nın alınması ile birlikte, Suriye ordusunun önü Cisr eş Şuğur ve İdlib’e doğru açılmış oldu. Ayrıca stratejik Halep-Lazkiye otoyolu da cihatçı çetelerden temizlenmiş oldu.

Suriye ordusu Cirn el Kale, Rüveyset el Kale, Şiyş el Kadi, Dahr el Adra, Rüveyset el Tuyur, Tel el Karakifi ve Tirtyah köylerini de yine cihatçı çetelerden kurtardığı bildiriliyor.

selma1Selma bölgedeki en kalabalık Türkmen nüfusunun olduğu yer olmakla birlikte El Kaide’nin Suriye’deki kolu olan Nusra Cephesi’nin kontrolündeydi.

Suriye ordusunun bölgedeki bundan sonraki hedefinin Türkmen Dağları’da bulunan Rabia kasabasının kurtarılması olduğu açıklanırken, bu kasabanın da alınması durumunda cihatçı çeteler Lazkiye’den bütünüyle temizlenmiş olacak. Dahası, bu durumda yine cihatçıların elinde bulunan Cisr eş Şuğur ve İdlib’in de kurtarılması mümkün olabilecek. Rabia kasabasının da ele geçirilmesi ise cihatçı çeteler için bir çözülme anlamına gelebilir.

Öte yandan operasyonlarda Suriye Arap Ordusu’nun sadece 6 kayıp verdiği ve 8 askerin de yaralandığı açıklandı.