Selçuk Özdağ: Darbe ihbarını MİT'e bir er de verdi

Meclis Darbe Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ'dan 15 Temmuz ile ilgili açıklamalar.

Selçuk Özdağ: Darbe ihbarını MİT'e bir er de verdi

15 Temmuz darbe girişimi günü MİT’e gelerek darbe olacağı haberini veren bir binbaşının dışında bir de erin bulunduğu, bu iki kişinin ise ‘tedbirli’ olarak şu anda hapiste tutulduğu öğrenildi.

TBMM Darbe Komisyonu Başkanvekili ve AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 15 Temmuz’da bir erin de MİT’e giderek ihbarda bulunduğunu belirterek, “Önce binbaşı geliyor sonra er. Er, birşeyler duyuyor, onların görüşmelerini, hareketliliğini. Bir darbe olacağını tahmin etmiyor. MİT Müsteşarı’nın derdest edileceğini ve siyasi iktidara karşı bir operasyon yapılacağını tahmin ederek gidiyor.” diye konuştu.

Özdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komisyon olarak 3 aylık sürelerinin bitmesine 3 hafta kaldığını, bunu bir ay uzatma haklarının olduğunu, çalışmalarla ilgili rapor yazımlarına başlandığını, raporun yaklaşık bin, 2 bin sayfadan oluşacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Hilmi Özkök’ün 1 Mart tezkeresi vurgusu

Tanıkların konuşmalarının çok önemli olduğunu, hatırladığı kadarıyla eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün Türkiye üzerindeki operasyonun 1 Mart tezkeresinin reddiyle başladığını anlattığını dile getiren Özdağ, kimi konuşmacıların diyanet boyutuna, kimisinin dış güçlere, kimisinni bürokratik eksikliklere atıfda bulunduğunu, FETÖ’nün aleyhinde kitap yazanların, Fehmi Koru’nun Hüseyin Gülerce’nin de komisyona davet edildiğini söyledi.

Er ve binbaşı MİT’e gitmiş

Darbe girişimi gecesine ilişkin bilgi de veren Özdağ, şöyle konuştu:

“Darbe önceden bir binbaşı ile bir er tarafından MİT’e bilgi veriliyor. Darbe diye bildirmiyorlar. MİT Müsteşarına operasyon yapılacak diye bildiriyorlar. Önce binbaşı gidiyor 15.00-16 sıralarında daha sonra er. Er, birşeyler duyuyor içerde, onların görüşmelerini, hareketliliğini. Bir darbe olacağını tahmin etmiyor. MİT Müsteşarı derdest edilecek ve siyasi iktidara karşı bir operasyon yapılacağını tahmin ederek gidiyor. Er ve binbaşı da korunmak adıyla, tedbirli olarak şu anda hapiste. Bu yapı, gece 3 civarında yapsaydı başarılı olma ihtimali vardı. Burada başarılı olsalardı rejim değişecekti. Türkiye iç savaşa sürüklenecekti. 100 yıllık birikimimizi, 100 yıllık hayalimizi çalacaklardı.”

Kılıçdaroğlu ABD ziyaretini açıklasın

Gülen’in ABD’ye gittiğinde CHP Genel Sekreterliği yapan Kasım Gülek’in kendisine çok destek olduğunu, Gülek’in eşinin Beylikdüzü’nden bağışladığı 70 dönümlük araziyle ilgili Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünden bilgi istediğini ifade eden Özdağ, “CHP’liler Ecevit’in Gülek’in rolünü unutmasınlar. Ecevit CHP’nin genel başkanı, Başbakanıydı, Kasım Gülek genel sekreterdi. 17-25 Aralık’tan sonra bunların televizyonlarına çıkmalarını, kapatılmalarını protesto etmelerini unutmasınlar. 17-25 Aralık’tan bir hafta önce Kemal Kılıçdaroğlu ABD’ye gidiyor. FETÖ’ye ait bir enstitüde Gülen’in önemli adamlarıyla buluşma yapıyor. Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretini açıklaması lazım. Burada kimler vardı? Ne konuştu? Bunu öğrenmek istiyoruz. Bunları açıklamaya davet ediyorum. 17-25 Aralık’tan sonra kaç CHP’li milletvekili 15 Temmuz’a kadar bunların televizyonlarına çıktı?”

“Yazıcıoğlu ile Erdoğan’a suikast ekibi aynı”

Darbeci askerlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Marmaris’te derdest etmesi halinde darbenin başarıya ulaşacağını, merhum Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin parçalarını sökenlerle Erdoğan’ın otelini basanların aynı adamlar olduğunu vurgulayarak, “Aydın Özsıcak ve o ekip aynısı. Bugün Özsıcak’ı serbest bırakanlar FETÖ’den tutuklu. O uçakları kullanan, helikopterin üzerinden geçen F-16 kullananlar da içerde tutuklular.” ifadelerini kullandı.