Savcılıktan örnek karar: 29 Aralık grevi sendikal eylemdir

Savcılık 29 Aralık grevine katılan kamu emekçileri hakkında açılansoruşturmada kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Savcılıktan örnek karar: 29 Aralık grevi sendikal eylemdir

İzmir’de savcılık, 29 Aralık grevine katılan kamu emekçileri hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü’nün suç duyurusu nedeniyle açılan soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 29 Aralık grevine katılan kamu emekçileri hakkında ilçelerdeki Cumhuriyet Savcılıklarına, “Cebir ve tehdit yolu ile eğitim hakkını engellemek” suçunu işledikleri iddiası ile suç duyurusunda bulundu. Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı eğitim emekçileri hakkında, kovuşturmaya yer olmadığına karar verirken Kemalpaşa ve Bergama’da savcılıklar tarafından kamu emekçilerinin ifadelerinin alınmasına başlandı.

KESK’e bağlı sendikalara üye kamu emekçileri, sendikalarının almış olduğu karar gereği, 29 Aralık 2015 tarihinde, “Savaşa hayır, barışı savunacağız” diyerek iş bırakma eylemi yapmıştı.

“Sendikal faaliyetin gereği”

Evrensel‘de yer alan habere göre, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, greve çıkan öğretmenleri, zor ve tehdit yolu ile eğitim hakkını engellemekle suçlaması dikkat çekerken, Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı verdiği kararda, basın açıklamasına katılma eyleminin sendikal faaliyetin bir gereği olduğunu, eğitim ve öğretim hakkını engelleme suçunun kasten işlenebilecek suçlardan olduğunu, şüpheli öğretmenlerin bu suçun oluşmasında kasıtlarının varlığına ilişkin yeterli delil bulunmadığını belirtti. Kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.