Savcılık'tan 'Milli Damar' kararı

Savcılık, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın “devletin içinde ‘Milli Damar’ adlı yeni bir yapının oluştuğuyla ilgili suç duyurusunda kararını verdi.

Savcılık'tan 'Milli Damar' kararı

Hanefi Avcı’nın “devletin içinde ‘Milli Damar’ adlı yeni bir yapının oluştuğuna” dair suç duyurusuyla başlatılan soruşturma kapatıldı.

Hanefi Avcı’nın “devletin içinde ‘Milli Damar’ adlı yeni bir yapının oluştuğuna” dair suç duyurusuyla başlatılan soruşturma kapatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Dosyanın kapatılması haberi, AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak gazetesi’nde “Böyle bir örgüt yok” başlığıyla birinci sayfadan verildi.

Oda TV‘de yer alan habere göre, Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı 18 Nisan tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir suç duyurusunda bulundu. 7 sayfalık dilekçesine ek olarak; “Milli Damar”ın liderinin, yöneticilerinin, üyelerinin ve örgüt ile irtibatta olan teyide muhtaç kişilerin isim listesini “kapalı zarf” içerisinde savcılığa sunmuştu. İddia edilen örgüt mensuplarının isimleri; tanıkların beyanı ve diğer araştırmalarla belirlensin, haksız yere kimse suçlanmasın diye dilekçeye isimler yazılmamıştı. Keza kapalı zarf içinde, iddia edilen bu örgütün yapısı hakkında tanıklık yapabilecek kişilerin adları da vardı.