Savcıdan ümit kesilmez: Sarraf soruşturmasına Türkiye'den kimler ekleniyor?

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı'nca yürütülen Rıza Sarraf soruşturmasında Türkiye'den 91 kişinin daha eklendiği iddia edildi.

Savcıdan ümit kesilmez: Sarraf soruşturmasına Türkiye'den kimler ekleniyor?

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’nca yürütülen Rıza Sarraf soruşturmasında Türkiye’den 91 kişinin daha eklendiği iddia edildi.

Haberdar internet sitesinden İlhan Tanır’ın haberine göre, New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’na yakın bazı güvenilir kaynakların iddiaları, Sarraf soruşturmasının boyutlarının büyüdüğüne işaret ediyor. Türkiye yurttaşı olan en az 91 kişi hakkında soruşturma yürüttüğü iddia edilirken ve bu sayının artmasının mümkün olduğu, soruşturmaların sürdüğü de kaydedildi.

Bu 91 Türkiye yurttaşının bazıları için tutuklama, bazıları için ise mallarına tedbir ve ABD’deki mallarına dondurma isteneceği, diğer bazılarının ile ise sorular yöneltilmek üzere Amerikan savcılığınca iletişime geçileceği öğrenildi.

Bu işlemlerle ilgili çalışmaların önümüzdeki iki veya üç hafta içinde resmiyete döküleceği gelen diğer bilgiler arasında.

Yine öğrenilen bilgilere göre bu 91 kişinin arasında Türkiye’de devlet yetkilileri, bürokratlar, siyasetçiler ve işadamları var. Bu isimlerin birçoğu kamuoyunca bilinen isimlerden oluşuyor.

“Hiç beklenmedik isimlerin de” bu listede olduğunu kaydettiği söyleniyor.

91 kişi ile ilgili çağrı, yazışma ve davetlerin bazılarının 16 Haziran’daki celseye kadar sisteme sokulabileceği dile getiriliyor. New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’nın 91 kişilik listesinde, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları sürecinde ismi ortaya çıkan bazı üst düzey yetkililerin de olduğu ileri sürülüyor.