Savcı 'kaçabilir' demişti: Zarrab davası ertelendi

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi, Zarrab’ın kefaletle serbest bırakılma talebini görüştü.

Savcı 'kaçabilir' demişti: Zarrab davası ertelendi

ABD’ye giriş yapmak isterken, 19 Mart’ta Miami Havalimanı’nda gözaltına alındıktan sonra, kara para aklama, dolandırıcılık ve İran’a uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Reza Zarrab’ın, kefaletle serbest bırakılma duruşması New York’ta yapıldı.

Sözcü’nün haberine göre, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi Zarrab’ın, kefaletle serbest bırakılma talebini görüştü. Sunulan delilleri inceleyeceğini söyleyen Yargıç, duruşmayı 7 Haziran’a erteledi.

Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara ise Zarrab’ın Türkiye başta olmak üzere birçok ülkenin en üst düzey yöneticileri ile bağlantısı olduğunu ve ev hapsine çıkması halinde bir daha mahkemeye gelmeyeceğini belirterek, kefaletle serbest bırakılma isteğine karşı çıkıyor.

Bharara tarafından hazırlanan iddianamede, Zarrab hakkında toplam 75 yıl hapis cezası isteniyor. 33 yaşındaki Zarrab, New York’un Manhattan bölgesindeki Metropolitan Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.