Savcı, Çilem Karabulut iddianamesini tamamladı

Kendisini fuhuşa zorlayan kocasını öldüren Çilem Karabulut hakkında savcı iddianamesini tamamladı.

Savcı, Çilem Karabulut iddianamesini tamamladı

Adana’da kendisine şiddet uygulayıp, fuhuşa zorlayan kocası Hasan Karabulut’u öldüren Çilem Karabulut hakkında ömür boyu müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

DHA’nin haberine göre, olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Hasan Karabulut’un adam yaralama ve uyuşturucu gibi suçlamalarla şüpheli sıfatıyla 19 kaydı bulunduğunu belirtti. Eşinin şiddetine maruz kalan sanığın adli makamlara başvurmasıyla 9 kez koruma kararı alındığını kaydeden Savcı, “Çilem Karabulut’un uzun süredir uğradığı şiddet, Hasan Karabulut’un çevreye saldığı korku ve suç işleme konusundaki cüretkarlığı, polis memurlarına karşı bile suç işlemekte tereddüt göstermemesi ve bunun da Çilem Karabulut’ta doğurduğu endişe ve olay günü de yine şiddete maruz kalması göz önüne alındığında kendisine haksız bir saldırıdan kurtarma amaçlı eylemini gerçekleştirmiştir” diyerek TCK’nın 27’nci maddesinde yer alan meşru savunma maddesinin tartışılmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı, Çilem Karabulut hakkında yakın akrabayı öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açarken haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını istedi. Çilem Karabulut önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.