Savcı Bharara da 'FETÖ'cü çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı çatı iddianame hazırladı.

Savcı Bharara da 'FETÖ'cü çıktı

17 Aralık darbe girişimine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan yeni iddianame, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilerek yeni bir dava açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere 30 müştekinin yer aldığı davanın iddianamesinde bir numaralı sanık Fetullah Gülen, iki ve üç numaralar ise dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ve eski Organize suçlar Şube Müdürü Nazmi Ardıç oldu.

İddianamede Türkiye, İran ve Brezilya arasındaki doğalgaz ve petrol başta olmak üzere ticari ilişkileri hedef alan, bu sebeple de Türkiye’nin menfaatleri aleyhine olarak yürütülen saldırıda ABD ve ABD savcısı ile işbirliğine giren FETÖ terör örgütünün, bu planlamanın yerli ayağı olduğu belirtildi. 17-25 Aralık kumpasının önemli figürlerinden Rıza Sarraf’ın ABD’de tutuklanmasına da dikkat çekilen iddianamede, 17 Aralık’ta örgütün başarısız olmalarının ardından bu başarısız girişiminin asıl sahipleri tarafından darbenin ABD üzerinden yeniden canlandırılmaya çalışıldığı kaydedildi: “Örgüt mensupları tarafından yurt dışına çıkarılan bilgi, belge veya kumpas dokümanları ABD’de Preet Bharara isimli savcıya teslim edildi. Bu bilgi ve belgeler üzerinden ABD’de iddianame hazırlanarak FETÖ tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan 17 Aralık girişiminin yeniden sahneye konma çabasına girişildi.”