Savaştan kaçanlar geri mi gönderilecek?

Daily Telegraph haberinde, Türkiye'deki yasal mevzuatın Brüksel ile Ankara arasında imzalanan ve Pazar günü yürürlüğe giren göçmen anlaşmasını uygulanamaz hale getirebileceğini söylüyor.

Savaştan kaçanlar geri mi gönderilecek?

Daily Telegraph gazetesi Avrupa Birliği ile Türkiye arasında imzalanan ve yürürlüğe giren göçmen planı hakkında yaptığı haberde, “Gizli anlaşma uyarınca 80 bin Afganın sınırdışı edilmesi gündemde” deniyor ve bu kişilerin Afganistan’da Taliban’ın kontrolündeki ‘savaş bölgelerine’ gönderilme riskinin bulunduğu ifade edildi.

“Sızan raporda, Avrupa Komisyonu’ndan Kabil’e Avrupa’ya gelen Afganları geri almayı reddetmesi halinde ülkeye sağlanan mali yardımı azaltma tehdidi iletmesi isteniyor” denilen haberde, Afgan hükümetinin işbirliği yapması halindeyse yönetim kademesindeki isimlerin ailelerine Avrupa’da eğitim kapılarının açılacağı söyleniyor.

Daily Telegraph’ın bir diğer haberindeyse, Türkiye’deki yasal mevzuatın Brüksel ile Ankara arasında imzalanan ve Pazar günü yürürlüğe giren göçmen anlaşmasını uygulanamaz hale getirebileceğini söylüyor.