Sarp Kuray tahliye edildi

'16 Haziran örgütünün kurucusu ve yöneticisi' olmak iddiasıyla müebbet hapis cezası verilen 71 yaşındaki Sarp Kuray tahliye oldu.

Sarp Kuray tahliye edildi

Yargıtay’ın ’16 Haziran örgütünün kurucusu ve yöneticisi’ olmak suçundan ömür boyu hapis cezasını onadığı 71 yaşındaki Sarp Kuray tahliye oldu.

4 Şubat 2009’da “16 Haziran örgütünü kurup yönettiği ve örgüt adına öldürme, yaralama ve bombalama gibi çok sayıda eylemin talimatını verdiği” iddiasıyla çarptırıldığı müebbet hapis cezasının infazı için teslim olan Kuray, tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Müebbet hapis cezasının karşılığı olan 20 yıllık ceza, 10 yılda infaz edilen Kuray, daha önce 3 yıl cezaevinde kaldığı için 7 yılın sonunda tahliye oldu.

Sarp Kuray’ı cezaevi çıkışında ailesi, yakınları ve arkadaşları karşıladı.

İlk açıklama

Kuray, Odatv‘de yer alan habere göre  cezaevi çıkışında kendisini karşılayanlara şu sözlerle seslendi:

“Sevgili arkadaşlarım beni uğurlarken onlara bir söz vermiştim. Burada onlardan insanları görüyorum. Dedim ki ömrüm olursa bu cezaevinden devrimci çıkacağım dedim. Size layık çıktığımı bilmenizi isterim.

Ben 68 başkaldırısını bir ayağıyla Deniz Harp Okulu’nda, bir ayağıyla Dev Genç içinde yetişmiş bir insanım. Bize eğilmek bükülmek yakışmaz. Bizi hiçbir kuvvet, ne zorbalık ne batakçı gericilik sindiremez. Dik girdik, dik çıkıyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum.”